Sport

Primul AUR pentru România la Jocurile Olimpice! Update: Și încă un argint!

  • medaliate1_289952.jpg
  • medaliate2_289953.jpg
  • canotori.jpg
 

Actualizare

După aur, canotajul românesc mai obține o medalie la Jocurile Olimpice: argint la proba de patru rame masculin, într-o cursă incredibilă: Marea Britanie și-a părăsit culoarul și a intrat peste italieni. Barca României: Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari (foto 4). Băieții au fost pe culoarul 1, au atacat puternic la final și doar 37 de sutimi i-au despărțit chiar de medalia de aur câștigată de Australia, pe locul al treilea fiind Italia.

România a ajuns la trei medalii la Jocurile Olimpice, prima fiind argintul obținut de Ana Maria Popescu (Brânză) la spadă.

Știrea inițială

România a obținut, în această dimineață, prima medalie de aur la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. Ancuța Bodnar (care împlinește 23 de ani în septembrie) și Simona Radiș (22 de ani) au câștigat titlul olimpic la canotaj – dublu vâsle după o cursă fenomenală.

Sunt 13 ani de la ultima performanță românească la această probă.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Octavian Morariu, fost președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), actual membru al Comitetului Internațional Olimpic (CIO) pentru România.

Cele două sportive concurează împreună la competițiile majore din 2019, an în care au și devenit vicecampioane mondiale la dublu vâsle ș s-au calificat pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până aici, echipajul a mai cucerit două titluri europene, în 2020 și 2021.

……………………………………………………………………………………………

– Înotătorul David Popovici s-a calificat în finala olimpică de la 100 metri liber, după ce a ocupat locul patru în prima semifinală, cu timpul de 47.72. Popovici s-a calificat în finală cu al cincilea timp. Finala va avea loc, joi, de la ora 5.37.

– Claudia Nechita a ratat calificarea în semifinalele categoriei 54-57 kg la box în întrecerea olimpică. Românca a pierdut, decizie 2-3, în fața japonezei Sena Irie.

– Naționala de fotbal a României a remizat, 0-0 cu Noua Zeelandă, astfel că a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului olimpic.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare