Sport

Președintele FIFA: „A sosit momentul să introducem arbitrajul video!”

 

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat că „a sosit momentul” introducerii sistemului de asistență video pentru arbitraj (VAR), după ce naționala Panama s-a calificat la Cupa Mondială 2018 în urma unui gol inexistent marcat în partida cu Costa Rica (2-1), informează agenția EFE. „Atunci când este în joc calificarea la Cupa Mondială, iar meciul respectiv se decide în urma unei erori importante de interpretare a arbitrului, lucru care se poate întâmpla pentru că arbitrii sunt și ei oameni și comit greșeli ca toți ceilalți, cred că a sosit momentul să corectăm această situație. Când întreaga lume vede acest lucru, în câteva secunde, iar singurul care nu vede este arbitrul, dar nu pentru că nu vrea să vadă, ci pentru că nu poate vedea, atunci trebuie să facem o corecție. Cred că trebuie să ne adaptăm vremurilor actuale și să facem un pas înainte“.
Panama, cu portarul Jaime Penedo (Dinamo București) între buturi, a marcat „golul-fantomă” prin Gabriel Torres (min.56), la scorul de 1-0 în favoarea costaricanilor, arbitrul guatemalez Walter Lopez validând golul deși balonul nu a depășit spațiul porții echipei oaspete. Panamezii au înscris apoi golul victoriei, în finalul jocului, prin Roman Torres (min.88).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button