Sport

Președintele Federației italiene de fotbal a demisionat

 

Carlo Tavecchio a demisionat din funcția de președinte al Federației italiene de fotbal (FIGC) la o săptămână după ce prima reprezentativă a ratat calificarea la Cupa Mondială de anul viitor din Rusia. Marcello Nicchi, președintele asociației arbitrilor italieni, a anunțat că Tavecchio a renunțat la funcția sa în cadrul unei reuniuni a FIGC care a avut loc la Roma. În urma criticilor dure care au urmat ratării calificării la turneul final al CM, Tavecchio l-a demis pe antrenorul naționalei, Gian Piero Ventura, care nu și-a înaintat demisia după eșecul suferit, fiind demarate discuții cu Carlo Ancelotti pentru preluarea băncii tehnice.

Italia a ratat până acum doar două ediții ale Cupei Mondiale de fotbal, cele din 1930 și 1958, iar eșecul calificării la ediția 2018 se poate transforma într-o adevărată „apocalipsă” pentru fotbalul italian, din punct de vedere economic și sportiv, conform presei din peninsulă. Italia a terminat la egalitate, 0-0, cu selecționata Suediei, săptămâna trecută la Milano, scandinavii obținând biletul pentru turneul final de anul viitor grație victoriei la limită din meciul tur (1-0).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare