Sport

PREMIERI LA BRAȘOV. Câți bani au primit unii sportivi de top?!… DETALII și NOUTĂȚI

  • IMG-20210625-WA0010_289124.jpg
  • IMG-20210625-WA0007_289127.jpg
 

Unii sportivi ai Brașovului care au făcut performanță în acest sezon au fost invitați în ședința de astăzi a Consiliului Local pentru a fi felicitați de către reprezentanții comunității, dar și pentru a primi plachete de onoare.

Este vorba de Nicolae Negumereanu, singurul sportiv român care a câștigat o luptă în cadrul UFC, chiar în această lună, de sportivele de la echipa de handbal junioare 1 a CSM Corona Brașov, campioane naționale în sezonul 2020-2021, și de echipa de hochei pe gheață a clubului Corona Brașov, campioană națională și câștigătoare a Cupei României în sezonul 2020-2021 și finalistă în Erste Liga.

Totodată, sportivele de la echipa de handbal junioare 1 și echipa de hochei seniori de la Corona Brașov vor avea parte și de premii în bani.

„Pe viitor, cred că este oportun să gândim o gală a sportului brașovean, pe care îmi propun să organizăm pentru prima oară anul viitor, astfel încât să avem un cadru festiv și totodată formal în care să cinstim meritele sportive ale celor care reprezintă Brașovul pe plan național și internațional”, a declarat primarul Allen Coliban.

Nicolae „Nick” Negumereanu (Un brașovean, PRIMUL ROMÂN cu victorie în UFC!!!) este antrenat de: Ninel Ianculescu, antrenorul de box și kick-box, Tudor Moga, antrenor de jiu-jitsu, și Eugen Stanciu, care îl pregătește pe sportiv la lupte libere. Managerul sportiv al luptătorului este Sebastian Vieru. 

„Am vârsta de 26 de ani și pot să zic că toată viața mea am dedicat-o sportului. Eram odată în cameră, mă pregăteam pentru următorul antrenament și mă uitam pe Facebook. Toți prietenii mei erau pe terasă și eu mă pregăteam de antrenament, în ziua respectivă; era al treilea antrenament. Și-am zis «Bă, sacrificiul ăsta, într-o zi o să dea roade!». Și așa a fost. Eu am ajuns acum la un nivel foarte înalt. Prietenii mei – nu vreau să se înțeleagă ceva urât – ei sunt tot pe terasă. Eu sunt în UFC, lupt în cea mai mare promoție de MMA din lume”, spunea sportivul, care se antrenează minimum două ore pe zi, iar dacă se pregătește în mod special pentru meciuri, are trei antrenamente pe zi, minimum 6 ore în total.

Echipa de handbal junioare 1 a clubului Corona Brașov, care pentru al treilea an consecutiv a obținut titlul de campioană națională, este antrenată de Mihaela Ciobotaru și Eugen Ciulei, care se ocupă de pregătirea portarilor.

„Cu siguranță, este cea mai importantă medalie pe care au obținut-o fetele, mai ales că pentru unele urmează să facă pasul către echipele de senioare. Cele mai multe dintre ele sperăm să poată rămână aici, la Corona, să rămână să continue munca la Brașov”, a precizat Eugen Ciulei.

Conform prevederilor legale, sportivele vor fi premiate cu câte 3.000 de lei, impozabili, antrenorul Mihaela Ciobotaru va primi 9.000 de lei, de asemenea impozabili, iar antrenorul cu portarii, Eugen Ciulei, va fi premiat cu 7.500 de lei, impozabili.

Și echipa de hochei pe gheață a clubului Corona a obținut cea mai mare performanță din istoria acestui sport în Brașov. Performanțele au fost obținute avându-l ca antrenor principal pe Dave MacQueen și antrenor secund pe Zsok Levente.

„A fost foarte greu să ajungem la această performanță. A fost complicat, a fost un sezon plin de incertitudine, dar am avut un lot foarte valoros și am reușit să avem cel mai bun sezon din istoria clubului. Ne bucurăm foarte tare pentru rezultate și deja am început pregătirile pentru următorul sezon. Cel mai important este să încercăm să obținem tot ce putem. Ce va fi la sfârșit, când vom trage linie, rămâne de văzut, nimeni nu poate spune. Singurul lucru cert este că noi vom da tot ce putem. Ne este foarte dor de suporteri și sunt convins că și lor le este extrem de dor să vină să ne susțină, să vină în tribună. Este un un avantaj foarte mare când jucăm acasă, cu ei în tribună, în special în meciurile cele mai încărcate de emoții. Ei au făcut tot posibilul să ne susțină anul acesta și din afara patinoarului și s-a simțit foarte mult în special în play-off. Ne dorim ca odată cu începerea noului sezon să se poate umple tribunele patinoarului”, a declarat hocheistul Robert Gliga.

Conform prevederilor legale, sportivii vor primi câte 4.000 de lei, impozabili, pentru câștigarea campionatului, și 3.000 de lei, impozabili, pentru câștigarea Cupei României. Antrenorul principal va primi 12.000 de lei, impozabili, iar antrenorul secund va fi premiat cu 9.600 de lei, tot impozabili.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button