Sport

PREMIERĂ pentru Shiffrin!!! Edit Miklos, după Lindsey Vonn!!!

 

Coborârea de sâmbătă de la Lake Louise (Canada), contând pentru Cupa Mondială feminină de schi alpin, a fost câștigată, surprinzător, de americanca Mikaela Shiffrin – 1.22.75.

Este prima victorie a „reginei slalomului”, în vârstă de 22 de ani, într-o probă de coborâre după 4 tentative. Cu o zi înainte, Shiffrin ocupase locul 3. Astfel, a ajuns la al 33-lea succes din carieră în Cupa Mondială.

Pe locul secund s-a clasat Viktoria Rebensburg (Germania), a treia fiind Michelle Gisin (Elveția).

După ce vineri căzuse destul de rău, legendara Lindsey Vonn (SUA) a terminat pe locul 12 de această dată, la aproape o secundă distanță față de învingătoare, aducându-și aminte, la final, de vorbele bunicii sale: „Trebuie să faci ceea ce poți la maximum, deși durerea este prietena ta; te acompaniază toată viața… Într-adevăr”.

Harghiteanca Miklos Edit, care – însă – reprezintă Ungaria, a obținut primele puncte din acest sezon al Cupei Mondiale. Revenită după o accidentare urâtă, ea a ocupat locul 14 la Lake Louise, imediat după Lindsey Vonn (+1.02 față de Shiffrin).

Articole asemănătoare

Coborârea masculină de sâmbătă de la Beaver Creek, de asemenea contând pentru Cupa Mondială, a fost adjudecată de norvegianul Aksel Lund Svindal, care a obținut, astfel, a 33-a victorie în circuitul elitelor la vârsta de 35 de ani – 1.40.46. Elvețianul Beat Feuz a fost al doilea, top 3-ul fiind completat cu germanul Thomas Dressen.

Pe pârtia „Birds of Prey”, Ioan Valeriu Achiriloaie (Corona Brașov) a fost ultimul concurent clasat, al 69-lea, cu un handicap de 6.76 secunde față de Svindal.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare