Sport

PREMIERĂ. MARE PERFORMANȚĂ pentru alpinismul românesc!!!

 

Horia Colibășanu a reuşit astăzi încă o premieră pentru alpinismul românesc, dar şi o performanţă sportivă remarcabilă la nivel internaţional: a urcat pe Vârful Everest (8.848 de metri) fără ajutor suplimentar şi fără a beneficia de o echipă de şerpaşi.

„A fost oribil de greu, foarte foarte frig. Am reuşit. Sunt bine, fac pozele de pe vârf şi cobor. De partea cealaltă a vârfului se văd expediţiile care urcă pe ruta sudică”, a transmis Horia Colibășanu imediat după reușită, conform paginii sale de Facebook.

Ascensiunea a durat aproape 12 ore, ultima tabără prin care a trecut fiind ampalsată la 8.300 m.

Așa cum au relatat cei din staff-ul său, Vârful Everest este cel de-al optulea în palmaresul sportiv al lui Horia Colibăşanu şi a reprezentat o provocare pentru sportivul timişorean, care îşi doreşte să escaladeze toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri.

Succesul lui Horia Colibasanu pe Muntele K2 (8.611m) din Pakistan, fără oxigen suplimentar și fără șerpași, în 2004, este, de asemenea, unul prețios, fiind extrem de dificil de realizat.

De remarcat că Horia Colibășanu este singurul alpinist român care a primit distincția „Spirit of Mountaineering”, din partea British Alpine Club, primul și cel mai prestigios club montan din lume.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare