Sport

PREMIERĂ ÎN BRAȘOV. Cupa Mondială masculină la sărituri cu schiurile va ajunge și la Râșnov! Noua ediție începe în week-end!

 

În acest week-end, la Wisla, se dă startul celei de a 41-a ediții a Cupei Mondiale masculine la sărituri cu schiurile. Cei mai titrați „icari” sunt finalndezul Matti Nykaenen și polonezul Adam Malysz, ambii câștigând de câte patru ori globul cel mare de cristal. Ediția trecută a Cupei Mondiale a fost adjudecată de japonezul Ryoyu Kobayashi.

În acest sezon, Cupa Mondială masculină de sărituri cu schiurile va trece, în premieră, și pe la Râșnov, în județul Brașov, întrecerile fiind programate a avea loc în 21 și 22 februarie 2020. În calendar sunt incluse 36 de concursuri – 30 individuale și 6 pe echipe.

Programul complet, AICI: World Cup calendar men 2019/2020
 
Punctele de maxim interes ale Cupei Mondiale sunt: Turneul celor 4 Trambuline (Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck, Bischofshofen – Ryoyu Kobayashi este deținătorul titlului), Raw Air (Oslo, Lillehammer, Trondheim, Vikersund – Ryoyu Kobayashi a câștigat precedenta ediție) și Campionatul Mondial de zbor cu schiurile, de la Planica, deținătorul titlului fiind norvegianul Daniel Andre Tande. Finala Cupei Mondiale este programată a avea loc la Vikersund, în Norvegia.
 
Favoriți pentru noul sezon, în afara lui Ryoyu Kobayashi, sunt: Stefan Kraft (Austria), Kamil Stoch și Dawid Kubacki (ambii din Polonia), Markus Eisenbichler (Germania) și Robert Johansson (Norvegia), însă nu se știe de unde poate sări iepurele, cum se spune.
 
Și România are un reprezentat care poate evolua în Cupa Mondială, este vorba de brașoveanul Andrei Cacina (foto: Sabine Link).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare