Sport

PREMIERĂ în alpinismul românesc!!! Filip Bacalu face parte dintr-un club braşovean!!!

 

Marţi, la ora 5.30, alpinistul Filip Bacalu a atins Vârful Elbrus (5.642 metri), urmând ruta nordică. Astfel, el a devenit primul român care realizează această performanţă.

Filip Bacalu (42 de ani) este performer al Federaţiei Române de Alpinism şi Escaladă, fiind legitimat la Clubul Sportiv Montan Altitudine din Braşov. Este profesor universitar şi doctor în filologie.

Potrivit unui comunicat al grupării sportive menţionate, Filip îmbină cariera profesională cu pasiunea montană. A „descoperit” munţii şi alpinismul de altitudine târziu, însă, odată ce a facut-o, a început o efervescentă activitate de antrenament, urmată de diverse ascensiuni. Circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor este locul consacrat al pregătirilor şi deciziilor pentru expediţiile reuşite ale lui Filip: cel mai înalt vârf din Munţii Atlas din Maroc, Toubkal (4.167 m), cel mai înalt vârf din Iran şi cel mai înalt vulcan din Asia, Damavand (5.671 m), iar acum, Vârful Elbrus din Rusia, pe ruta nordică, ultimele două fiind parte din circuitul internaţional 7 Volcanoes.

Filip Bacalu a atins Vârful Elbrus după un efort de 6 ore, la temperatura de minus 16 grade Celsius şi un vânt descurajant. Frumuseţea peisajului la răsărit de soare din cel mai înalt punct al Europei a fost, însă, inegalabilă. Într-un gest de onoare, alpinistul a legat un steag românesc pe pisc.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare