Sport

Precedentul care o poate salva pe Simona Halep

Precedentul care o poate salva pe Simona Halep. Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. Ea a fost testată pozitiv la US Open 2022.

În tenis există un precedent care o poate scăpa de suspendare pe sportiva noastră.

Dayana Yastremska a fost la rândul ei suspendată provizoriu pentru dopaj. Sportiva din Ucraina a fost depistată pozitiv cu mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanți, utilizat pentru tratarea fertilității scăzute la bărbați.

„Afirm cu tărie că nu am luat vreodată substanțe interzise! Sunt stupefiată. Cu două săptămâni înaintea acestui test, pe 9 noiembrie 2020, testul efectuat la turneul de la Linz a fost negativ. O concentrație foarte mică de mesterolon a fost depistată în proba de urină. Astfel, conform părerilor avizate pe care le-am cerut, a fost vorba despre transmitere accidentală a substanței. De asemenea, am aflat că mesterelonul este contraindicat la femei, având unele reacții adverse”, spunea Yastremska, după cum a notat prosport.ro.

Sportiva a fost găsită nevinovată de un tribunal independent, care a decis că „nu a încălcat nici o regulă” şi i-a ridicat suspendarea, conform hotnews.ro. Ucraineanca a susţinut că substanţa a ajuns în corpul ei în urma unui act sexual cu iubitul ei, conform prosport.ro. Tribunalul a admis apărarea jucătoarei.

„Sunt bucuroasă şi uşurată că pot anunţa că am fost exonerată de orice greşeală. Am trecut prin multe în ultimele şase luni şi a fost dificil să fac faţă la toate comentariile negative”, a scris atunci Dayana Yastremska pe Twitter.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Să nu plîngem noi la mormânt străin. Să nu uităm cu s-a comportat machidoanca cu rânză când cu Sharapova și cu sârbul. Sau cum făcea reclamă, nenorocita, la doze.
Nu, machidoanca va primi ceea ce merită. Decât atât.

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare