Sport

Politică, fotbal și… DNA

 

Pe blogul personal, Adrian Năstase și-a permis să tragă DNA-ul de urechi pentru starea jalnică în care a ajuns – atenție! – fotbalul românesc. El, suporterul înflăcărat al echipei insolvente Dinamo, dar și al primei reprezentative, este doborât de tristețe, din cauza lipsei rezultatelor. Procurorii anticorupție au făcut curățenie și… „Consecința? Nimeni nu mai investește în fotbal. Poate cu excepția unor primării de comune”. Ălea care încă n-au fost călcate de anchetatori, o rara avis!

Printr-o analogie oarecum forțată, pe sistemul gândirii fondantei cu barbă din Zambaccian, DNA-ul nu trebuia să sperie atâția politicieni combinagii, guvernanți și edili-gospodari în principal, cu acțiunile sale de asanare a corupției, căci acum, vai, n-are cine să mai conducă o țară lăsată de izbeliște, deși actualul premier continuă să braveze, bolborosind creșteri economice substanțiale cu o inconștiență crasă. E un miracol, însă, că România n-a falimentat încă, suportând în disperare presiunile enervante ale unui sistem birocratic bugetofag – pe pile și relații – închis ermetic.

La fel și „tricolorii”: s-au făcut de râs și contra Greciei, uitând să mai înscrie, dar păstrează șanse importante de calificare la Euro 2016. Iconițele pupate cu patos de credinciosul Anghel Iordănescu (i-or fi aparținut lui Arsenie Boca?!) au făcut minuni în numele interesului național. Amnezic, „Generalul” a întârziat vreo oră la conferința de presă de după meci, chemat, la ordin, să explice, iarăși, că o calificare nu se câștigă, se obține. În numele Domnului!

Totuși, se poate spune că suntem un popor ocrotit…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button