Sport

Phil Bushbacher, primul american din istoria Naționalei de hochei pe gheață a României

 

Continuă seria naturalizărilor în rândul hocheiștilor. După cehul Radim Valchar și rusul Andrei Taratukhin, ambii de la Sport Club Miercurea Ciuc, americanul Phil Bushbacher și rusul Timur Rasulov au primit cetățenia română. Cei doi evoluează în liga a doua franceză, la Caen.

Bushbacher va deveni astfel primul american din istoria Naționalei de hochei pe gheață a României. Atacantul de 29 de ani are legături cu România, bunicii din partea tatălui fiind născuți lângă Timișoara.

„Obținerea cetățeniei române e o onoare! Bunicii din partea tatălui s-au născut lângă Timișoara, chiar și așa procesul pentru a avea pașaport românesc a fost dificil, durează de patru ani. E o veste extraordinară pentru mine! E o mare oportunitate să am și pașaport românesc, așa îmi găsesc mai ușor contracte la echipe puternice din Europa. Și să știți că hocheiul e viața mea! Urmăresc România, e în creștere, e important să vin și eu cu experiența mea la Națională. Când am jucat în SUA, am lucrat alături de jucători care au câștigat Cupa Stanley, în NHL. Scott Darling, campion cu Blackhawks, e unul dintre ei. Am stat lângă adevărați profesioniști, am jucat contra lor, am deprins mentalitatea și stilul lor de viață. Încerc să aplic acest lucru în viața de zi cu zi”, a declarat Bushbacher conform libertatea.ro.

Evgeni Emelianenko (fundaș, Ucraina), Vitali Kiricenko (atacant, Ucraina), Anton Butochnov (atacant, Ucraina) – toți de la CSM Galați, Patrik Polc (portar, Slovacia), Pavlo Borisenko (fundaș, Ucraina) – ambii de la ASC Corona Brașov, Radim Valchar (atacant, Cehia), Andrei Taratukhin (atacant, Rusia) – ambii de la Sport Club Miercurea Ciuc, Phil Bushbacher (atacant, SUA) și Timur Rasulov (fundaș, Rusia), sunt jucătorii care au primit în ultimul timp cetățenia română.

Rămâne de văzut dacă Valchar, Taratukhin și Rasulov vor avea și drept de joc pentru Naționala României sau ei au luat doar cetățenia pentru a deveni jucători comunitari.

Naționala de hochei pe gheață a României, condusă de slovacul Julius Penzes, va juca în perioada 28 aprilie – 4 mai la Campionatul Mondial, divizia I, grupa B, al treilea eșalon al hocheiului mondial, care va avea loc în Estonia, la Tallinn.

„Trcolorii” se vor duela cu Estonia (28 aprilie), Japonia (29 aprilie), Polonia (1 mai), Ucraina (2 mai) și Olanda (4 mai). Prima reprezentativă clasată la finalul competiției va promova în divizia I, grupa A, iar ultima va retrograda în divizia II, grupa A.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare