Sport

PERFORMANȚĂ. Un BRAȘOVEAN, campion în CN de raliuri

  • andrei_2.jpeg
 

Cu o etapă înainte de finalul sezonului, brașoveanul Andrei Gârtofan (Subaru Impreza) și-a asigurat titul la clasa RC2N, fosta grupă N, a Campionatului Național de raliuri.

La Cluj-Napoca, în Transilvania Rally, penultima etapă a anului, Gârtofan jr. a fost cel mai rapid la clasa RC2N și a ocupat un excelent loc 5 în clasamentul general.

Astfel, Andrei Gârtofan și-a asigurat titlul național la primul an în care a concurat cu o astfel de mașină.

În ceea ce îl privește, Dan Gârtofan (Skoda Fabia R5) a fost nevoit să abandoneze la Cluj din cauza unor probleme tehnice.

Simone Tempestini (Hyundai I20 R5) a câștigat raliul în fața lui Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5) și are șanse mari să câștige un nou titlu la general. Pentru moment, Valentin Porcișteanu e lider la general, cu 203 p, două peste Tempestini, care este însă avantajat întrucât clasamentul final se realizează după sistemul N-2, unde N este numărul total de etape. Porcișteanu a punctat în toate rundele, în timp ce Tempestini are două etape cu 0 p, astfel că are un avantaj însemnat. Gârtofan este pe 3 la general, dar cum are etapa de la Cluj cu 0 p mai are șanse la locul secund pentru care se va lupta cu Porcișteanu.

Sezonul se va încheia sub Tâmpa, cu Raliul Brașovului (Tess Rally), programat în perioada 18-19 octombrie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button