Sport

PARIS 2024. România vrea „bronzul” la sol. Braşoveanul Mihai Covaliu, scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică

Paris 2024. Romania a ratat medalia de bronz în finala olimpică la sol, după ce contestaţia americancei Jordan Chiles a fost acceptată şi punctajul ei a fost mărit, urcând-o de pe locul 5 până pe locul 3, peste Ana Bărbosu. Totodată, o altă contestaţie, a Sabrinei Maneca Voica nu a fost aprobată de oficiali. Detalii aici.

PARIS 2024. Braşoveanul Mihai Covaliu, preşedintele COSR, s-a implicat direct şi, conform paginii de Facebook a forului, a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică, adresată direct președintelui Morinari Watanabe, pentru reanalizarea contestației exercițiului la sol al Sabrinei Voinea Maneca.

PARIS 2024. „În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.

Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului.

Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale, dar în special afectează sportivul, periclitând chiar sănătatea mintală a acestuia.

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale.

Politica echilibrată și obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluționarea justă a cazului prezentat.

Cu deosebit respect, Mihai Covaliu”, se arată în scrisoarea trimisă de Mihai Covaliu.

PARIS 2024. „Noi am trimis o scrisoare către Federația Internațională de Gimnastică, o scrisoare care a fost primită. Federația Română de Gimnastică face și ea demersurile regulamentare din punctul de vedere al forului de specialitate din România, către Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Deci federația va face acest lucru. A fost completat un formular în Satul Olimpic de către antrenorii lotului de gimnastică și care a fost trimis la TAS, la biroul de la Jocurile Olimpice 2024 din Paris”, a declarat Mihai Covaliu, conform gsp.ro.

PARIS 2024. Astfel, oficialii români speră ca după acest demers, contestaţia Sabrinei Maneca Voinea să fie acceptată şi „tricolora” să primească medalia de bronz.

FOTO: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Ron
1 luna în urmă

Cu ,curvele din Vest,nu o sa avem corectitudine!

Back to top button