Sport

PARIS 2024. Jaqueline Cristian a făcut linişte pe „Suzanne Lenglen”. Victorie uriaşă cu Caroline Garcia. Start excelent pentru perechea Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu. Canotorii, în grafic

PARIS 2024. Jaqueline Cristian a reuşit în această seară o victorie uriaşă în primul tur al competiţiei de tenis la Jocurile Olimpice de la Paris.

Pe legendara arenă „Suzanne Lenglen” din complexul de la Roland Garros, „tricolora” a avut de înfruntat doi adversari, Caroline Garcia şi publicul francez care s-a comportat ca la un meci de fotbal, nicidecum ca la unul de tenis. În final însă, românca a aşternut liniştea pe legendara arenă.

Garcia şi-a trecut în cont primul set, cu 7-5, însă Jaqueline nu a cedat. Cu un plan de joc excelent şi cu o evoluţie la nivel înalt, Cristian a întors meciul. S-a impus cu 6-3 în manşa secundă, apoi a „închis” meciul cu 6-4 în decisv, iar gălăgioşii francezi au fost reduşi la tăcere.

PARIS 2024. Din păcate, celelalte două românce de pe tabloul de simplu feminin au pierdut. Irina Begu i-a dat o replică bună liderului mondial Iga Swiatek, a servit pentru set în manşa secundă, dar în final a cedat 2-6, 5-7. Ana Bogdan a pornit tare şi a avut 4-1 în primul set cu Jasmine Paolini, finalista de la Roland Garros şi Wimbledon, dar nu a reuşit să ţină ritmul şi a pierdut 5-7, 3-6.

PARIS 2024. La tenis de masă, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de dublu mixt, după ce au trecut de „australienii” Nicholas Lumm şi Minhyung Lee 4-1 (11-5, 6-11, 14-12, 11-4, 11-3).

PARIS 2024 | MyTex.ro
FOTO: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

„Setul 3 a fost foarte important pentru noi, pentru că am fost conduşi. Ne-am uitat unul la altul, ne-am dat încredere şi am zis că e foarte important să câştigăm setul ăsta. Cred că setul 3 a făcut diferenţa, pentru că apoi ne-am prins de jocul lor şi a fost un pic mai uşor. A fost foarte important acest set şi suntem bucuroşi că am reuşit să îl câştigăm, pentru că altfel ar fi fost mult mai greu”, a declarat Bernadette Szocs pentru Facebook COSR.

PARIS 2024. „Atmosfera este de vis, poate că la Rio a fost gălăgie mai mare, dar şi aici este un spectacol la cel mai înalt nivel. Cu siguranţă că atunci când vom juca cu asiatici, spectatorii vor ţine cu noi. Dar este de preferat să nu joci împotriva Franţei, aici cred că este de evitat. Pe de altă parte, această energie te ajută şi pe tine!”, a spus şi Ovidiu Ionescu.

PARIS 2024. Au debutat şi întrecerile de canotaj, iar sportivii români sunt în grafic.

Mihai Chiruță s-a calificat în sferturile probei masculine de simplu vâsle, după ce a dominat seria în care a concurat.

Florin Enache și Andrei Cornea s-au calificat în semifinalele probei de dublu vâsle masculin, după ce şi-au câștigat seria.

PARIS 2024. Campioanele olimpice de la Tokyo, Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-au calificat în semifinale la dublu vâsle feminin.

PARIS 2024 | MyTex.ro
FOTO: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

„Am venit aici dornice să arătăm că a fost o întâmplare ceea ce s-a petrecut la Szeged, la Europene. Știm ce ne dorim, nu ne interesează ce fac alții, ne-am distrat azi. Suntem obișnuiți să evoluăm în orice condiții meteo. Ne place concursul și așteptăm finala!”, a declarat Simona Radiș conform Facebook COSR.

„Nu e nici o presiune, nu ne interesează decât să ne facem cursele pe care le-am pregătit. Credem în noi și așa cum a zis Simona, ploaia nu ne incomodează. Poate doar un pic valurile de la șalupele care filmează ne-au dezavantajat la jumătatea cursei. Cred că toți trebuie să avem condiții egale de concurs!”, a punctat şi Ancuța Bodnar.

PARIS 2024. Barca de patru vâsle masculin (Ionuț Prundeanu, Florin Horodișteanu, Andrei Lungu și Leontin Nuțescu) a încheuat pe 5 în serie şi va concura în recalificări.

Şi la patru vâsle feminin (Patricia Cireș, Alexandra Ungureanu, Ema Ciotău și Andrada Moroșan), România va merge în recalificări, după ce a încheiat pe 3 în serie.

FOTO: Facebook Comitetul Olimpic și Sportiv Român


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button