Sport

Opinia unui sportiv român: „Alergătorii montani din România fac față cu brio în Europa”

 

Unul dintre alergătorii montani români destul de cunoscuți în Europa, Ionuț Zincă, s-a întâlnit zilele trecute cu brașovenii pasionați de munte, și nu au fost puțini cei care au avut întrebări. Acest sport începe să prindă și în România și, a spus Zincă, în țara noastră „lucrurile încep să se miște. Model, din punct de vedere al acestei probe sportive sunt italienii. Pentru ca o competiție să aibă suces, publicitatea e pe primul loc. Important este să știi să vinzi cursa. La noi s-a progresat destul de bine, nivelul organizării este foarte bun, dar mai avem de învățat. Ar trebui să fim mai atenți când organizăm curse «în satul nostru», să atragem publicul. În Italia vin cu autocarele pentru a-și susține favoriții și, ca sportiv, altfel ești motivat să concurezi în fața unui public numeros”. În ceea ce privește prestația sportivilor români, a continuat el, „în Europa, facem față cu brio”. 

Totuși, a precizat alergătorul, „deși din punct de vedere al sportivilor de elită stăm bine, cred că alergarea montană ar trebui să fie un sport de masă, cum se întâmplă în Italia, Spania sau Franța”.

Probă olimpică?
În ceea ce privește posibilitatea ca alergarea montană să devină un sport olimpic, el consideră că este puțin probabil să se întâmple acest lucru: „Consider că asta e o glumă, cu Olimpiada. În primul rând e o ramură a atletismului, dar, dacă e să fim sinceri, sunt multe alte probe din atletism care nu sunt probe olimpice. În cel mai fericit caz, alergarea montană ar putea deveni probă olimpică peste mulți ani, cel puțin 10-15 ani. Nu a ajuns orientarea, care e la alti nivel și nici nu are vreo șansă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare