Sport

Ooh! Aah! Simona!

 

Așa se numește articolul dedicat Simonei Halep, deținătoarea titlului feminin la Roland Garros, pe site-ul oficial al Grand Slam-ului parizian.

Jucătoarea noastră de tenis, nr. 3 WTA, a spus despre Roland Garros că este un turneu „cozy”, care nu se compară cu US Open ori Australian Open, două competiții „masive”: „La Paris, totul este la scară mai mică, atmosfera este ospitalieră și prietenoasă”.

Când joacă la Roland Garros, viața Simonei Halep este monotonă, de la hotel, la terenurile de tenis și înapoi. Altceva, însă, este atunci când vine în vacanță la Paris: „Îmi place arhitectura capitalei Franței, Champs Elysee este perfect pentru mine, peste tot găsesc înghețată. În plus, e locul ideal pentru shopping. Totul este la superlativ. Pentru mine, Parisul este cel mai «cool» loc de pe pământ”.

Simona Halep spune că limba franceză are câteva similiritudini cu româna – ambele fiind latine, dar nu se aseamănă. A recunoscut că în școală n-a excelat la limbile străine: „Franceza a fost a doua limbă, după italiană. Am învățat-o 4, 5 ani, dar nu intensiv, aveam 2-3 ore pe săptămână”.

Apoi, sportiva noastră a mărturisit că este pasionată de modă, brandurile sale favorite fiind Dior, Chanel, Sonia Rykiel, Yves Saint-Laurent: „Mă uit la show-urile de fashion, vizitez magazinele de firmă, însă îmi plac ținutele clasice, simple. Dar, eu m-am născut purtând blugi, tricouri, haine sport în general”.

În continuare, Simona Halep a confirmat că are superstiții înaintea meciurilor susținute, dar le păstrează doar pentru ea.

În ceea ce privește moștenirea sportului în familie, constănțeanca a relatat că tatăl ei a jucat fotbal, însă nu la nivel profesionist: „Tot ceea ce am realizat până acum este meritul tatălui meu. Este foarte puternic din punct de vedere mental. În fiecare zi, în copilărie, mă punea să repet «Voi fi o campioană». Tot timpul gândește pozitiv. În afară de tenis, îmi place handbalul. Am jucat handbal în școală. Și, de asemenea, ador să urmăresc la TV întrecerile de gimnastică, în special cele olimpice”.

Despre Constanța, Simona Halep a menționat că este „un oraș excelent vara; mic, dar cochet. E marea, sunt plaje, restaurante elegante, cluburi. Iarna, însă, e gol…”.

La întrebarea dacă știe cine a fost Roland Garros, performera noastră a răspuns: „Un aviator. M-am uitat pe internet la asta înainte de prima mea finală, din 2014. Mi-am făcut temele”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare