Sport

Olimpia CSU Brașov are nevoie de un pivot în lupta pentru titlu!!! S-a contabiliizat prima sponsorizare!!!

 

În condițiile în care nu se poate lăuda cu un buget comparabil cu al multor echipe din Liga Națională de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov a reușit până acum un parcurs excelent în actual sezon competițional.

Echipa antrenată de Dan Calancea este sigură că va încheia sezonul regulat pe poziția a doua, în aceste condiții urmând să aibă avantajul terenului propriu în mai multe meciuri din sferturile de finală și semifinale. Totodată, gruparea de la poalele Tâmpei are șanse mari de a se califica în final four-ul Cupei României la baschet feminin. Deși a pierdut, în deplasare, manșa tur a confruntării din sferturile de finală cu Universitatea ICIM Arad, echipa este favorită certă în retur, în condițiile în care gruparea din vestul țării traversează o perioadă critică și și-a pierdut toate jucătoarele de valoare.

Olimpia CSU, dispune de un buget de doar aproximativ 100.000 de dolari pe an, având în componență jucătoare tinere, care – deși au ajuns în prima reprezentativă a României – evoluează fără salariu. Mai mult, deși este unul dintre antrenorii cu cotă din Liga Națională, Dan Calancea a acceptat să rămână la Brașov și chiar a renunțat la o parte consistentă din salariu, tocmai pentru ca echipa să poată aduce jucătoare. Chiar și în aceste condiții, a devenit numărul 1 în sporturile de echipă la Brașov, singura care are șanse să aducă un trofeu pentru orașul nostru în 2016.

Deși dispun de bugete mult mai mari, echipele de handbal și hochei de la Corona nu se pot lăuda cu performațele baschetbalistelor pregătite de Dan Calancea. Handbalistele se luptă doar pentru poziția a treia în campionatul intern (actualmente ocupând locul al 5-lea), în timp ce hocheiștii au avut o șansă mare de a câștiga Cupa României, dar s-au făcut de râs, pierzând lamentabil în fața Dunării Galați.

Pentru a putea spera la câștigarea titlului național sau a Cupei României, Olimpia CSU Brașov nu are mari cerințe. Antrenorul Dan Calancea spune că este nevoie de doar încă o jucătoare de valoare, pe postul de pivot, dar pentru acest transfer nu există bani.

„Am avut un parcurs pe care puțini îl așteptau. Înainte de a putea să ne gândim la titlu, trebuie să trecem de prima etapă a play-off-ului, sferturile de finală. Să vedem ce adversar vom avea acolo, sunt multe aspecte. Din punctul meu de vedere, este absolut necesar să transferăm o jucătoare pentru poziția 5, care să echilibreze lupta sub panou cu celelalte combatante. Dacă am avea un pivot puternic, altele ar fi datele problemei”, a declarat Dan Calancea.

Perioada de transferuri se încheie la finalul lunii ianuarie, astfel că timpul este destul de scurt, iar de această jucătoare Olimpia CSU ar avea nevoie în lunile februarie și martie, când vor avea loc play-off-ul Ligii Naționale și final four-ul Cupei României.

Olimpia CSU face parte din Asociația Sportivă „Țara Bârsei”, aparținând Consiliului Județean. Conducerea acestuia afirmă, însă, că nu poate, în momentul de față, suplimenta bugetul echipei de baschet (în condițiile în care, repetăm, există jucătoare tinere, talentate, care joacă fără a fi remunerate), invocând faptul că trebuie urmată o procedură ce necesită timp. Pe de altă parte, nici sponsorii nu s-au prea arătat, poate și pentru faptul că n-au fost cautați…

Astfel, sponsorizările reprezintă singura șansă pentru gruparea de la poalele Tâmpei.

„E greu să perfectăm acest transfer. Singura șansă este să găsim sponsori care să acopere salariul. Umblăm disperați pentru asta, dacă vom reuși, atunci am putea lua o jucătoare de valoare. Altfel nu avem nici o șansă. Noi ne-am văzut de treabă, nu am ieșit să spunem că nu sunt bani. Chiar și în aceste condiții, am avut rezultate tot mai bune de la an la an, iar în sezonul trecut ne-am clasat pe locul 5. O medalie în acest sezon ar reprezenta enorm, dar va fi foarte greu. Nu știm când se va aproba noul buget. În acest moment, luna martie, cea mai importantă din sezon, nu este acoperită. Nu am mai făcut un cantonament de trei ani. Fetele au doar un echipament de joc, ghetele și le cumpără singure. Adevărul este că suntem pe un buget de avarie”, a declarat președintele Comisiei pentru Sport și Tineret din C.J., Dragoș Crăciun.

Ca ziar al comunității brașovene, Transilvania Expres face un apel la autoritățile locale și la mediul de afaceri, pentru a sprijini performanța de la Olimpia CSU. Pentru că, până la urmă, este vorba despre recunoașterea și promovarea valorii și de onoarea, chiar orgoliul Brașovului. Dacă într-un oraș mic, fără o economie dezvoltată, precum Sf. Gheorghe se poate (echipa de baschet din acest oraș are un buget anual de circa 500.000 de euro), la noi de ce nu s-ar putea?

Campania noastră în sprijinul echipei feminine de baschet Olimpia CSU Brașov (devenită grupare-fanion a județului nostru în sporturile de echipă), care are nevoie de bani pentru a transfera un pivot și astfel a-și spori șansele în competiția pentru aducerea unui trofeu național la Brașov, a primit prima veste bună.

„Am primit, deja, o sponsorizare de 1.000 de euro de la o firmă din Codlea și suntem în discuții și cu Clubul Economic German, care ar putea să ne ajute. Apoi, vrem să facem o adresă către Federația Română de Baschet, pentru ca din sezonul următor să se negocieze și transmiterea meciurilor din campionatul feminin, nu doar a celor din Liga Națională masculină. Ne-ar fi mai ușor să aducem sponsori, dacă ar exista vizibilitate media”, ne-a precizat ieri Dragoș Crăciun.

Cei care sunt dispuși să sprijine în perioada imediat următoare echipa Olimpia CSU Brașov și astfel să contribuie la perfectarea transferului unei jucătoare de top, se pot adresa la sediul clubului, telefon 0268/410.777, interior 298, sau la directorul Marian Geman, 0723/777.309.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare