Sport

Obligație financiară pentru cluburile din Liga 1

 

Regula prin care cluburile de fotbal din România vor fi obligate să reinvestească 10 la sută din sumele încasate pe transferuri în centrele de copii și juniori a fost votată, ieri, în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.
Se reintroduce criteriul financiar în ceea ce înseamnă echipele din Liga 1. Astfel încât se va introduce inclusiv un control financiar al datoriilor către bugetul de stat. Nu doar către angajați, ci și către bugetul de stat și, implicit, urmat ca sancțiune de refuzul acordării de licențiere. S-a introdus, în același timp, tot pe noul sistem de licențiere, un control în ceea ce înseamnă 10 la sută din transferul fiecărui jucător și, în același timp, s-a introdus o verificare a pragului de rentabilitate a cluburilor de Liga 1“, a declarat Răzvan Burleanu.
În cazul în care cluburile în cauză nu vor face dovada faptului că banii au fost utilizați în acest scop, suma respectivă va ajunge la FRF, care ar urma să redirecționeze banii tot către fotbalul juvenil. Steaua, clubul din România cu cele mai mari venituri din transferuri în ultimii ani, a anunțat deja, prin vocea finanțatorului George Becali, că va ataca noua regulă în justiție.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button