Sport

Novak Djokovic, campion la Wimbledon. Al 13-lea titlu de Grand Slam pentru „Nole”

 

Novak Djokovic (21 ATP) s-a impus fără probleme în finala turneului de la Wimbledon cu Kevin Anderson (Africa de Sud, 8 ATP).

De doar două ore și 18 minute a avut nevoie „Nole” pentru a se impune cu 6-2, 6-2, 7-6(3), după un meci pe care l-a controlat autoritar.

La final, Djokovic s-a lăsat pe genunchi și a mestecat câteva fire de iarbă, la fel ca în 2015. „Am avut porţie dublă anul acesta, iarba a avut gust bun. Am savurat-o”, a glumit acesta.

Sârbul a cucerit astfel al patrulea titlu la Wimbledon și al 13-lea de Grand Slam, fiind acum la o lungime de locul trei în topul celor mai titraţi tenismeni, deţinut de Pete Sampras, cu 14 titluri majore.

Stefan Djokovic a fost lăsat în tribună la final, alături de mama sa, Jelena, iar „Nole”, emoționat, i-a dedicat victoria: „Pentru prima dată în viața mea, cineva strigă «Tati, tati» din tribună. Băieţelul meu nu are încă cinci ani, aşa că, potrivit regulilor, nu a putut să vadă meciurile. Speram însă că dacă asta se va întâmpla, dacă voi lua trofeul, va fi lăsat să intre. M-a văzut şi nu aş putea fi mai fericit. El a fost cel mai bun sparring partener al meu, de departe. Kevin, fiind la prima finală de Wimbledon, nu a jucat cel mai bun tenis al său în primele două seturi, dar în al treilea a fost jucătorul mai bun. Am avut şansă pentru că am terminat astfel. Felicitări! A trebuit să am încredere în proces, în mine. Datorez un mare mulţumesc! echipei mele. Am avut o operaţie, nu ştiam dacă pot să revin, a fost prima mea astfel de accidentare. Au fost dubii, a fost prima mea finală de Grand Slam după câţiva ani şi chiar nu există un loc mai potrivit pentru o revenire. Este un loc sacru, este cu adevărat special”.

„În primele două seturi, Djokovic m-a bătut destul de rău. Am forţat pentru a rămâne cât de cât aproape de el, am fost foarte aproape, câteva puncte, de a-l împinge într-un al patrulea set şi a juca mai mult şi aici. Dar, nu este uşor împotriva lui Djokovic. Este un adevărat campion al sportului nostru. Îl felicit. Evident, au fost zile grele, nu mai sunt la fel de proaspăt acum, ca atunci când am început turneul. Dar, aici visăm să fim toţi, pe acest teren, la acest incredibil turneu. Sunt atât de puţini jucători care au avut şansa de a ajunge aici, în ultimii ani, încât, sincer, dacă de asta a fost nevoie pentru a fi aici, aş fi ju încă 21 de ore pentru. A însemnat enorm pentru mine. Africa de Sud a avut mulţi jucători buni, nu în ultima vreme, dar ştiu că sunt mulţi copii talentaţi şi sper că, în 20 de ani, vor putea sta aici, cu trofeul în mână şi vor spune că m-au văzut jucând şi că i-am inspirat”, a menționat Kevin Anderson.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare