Sport

Novak Djokovic, campion la Australian Open pentru a șaptea oară. Finală fără istoric cu Rafael Nadal

 

Novak Djokovic a câștigat pentru a șaptea oară în carieră Australian Open, după ce a făcut un meci perfect în finala cu Rafael Nadal, pe care a câștigat-o cu 6-3, 6-2, 6-3.

Meciul de pe „Rod Laver Arena” nu a avut istoric, sârbul, care a dominat autoritar, câștigând astfel al treilea trofeu de Grand Slam consecutiv, după Wimbledon și US Open în 2018.

Cu acest succes, Djokovic a devenit primul jucător din istorie cu 7 trofee la Australian Open. El i-a depășit pe elvețianul Roger Federer și pe australianul Roy Emerson, ambii cu câte 6 titluri.

Sârbul are de acum 15 trofee de Grand Slam, 7 Australian Open, 1 Roland Garros, 4 Wimbledon și 3 US Open, cu două sub Rafael Nadal și cu 5 mai puține decât Roger Federer, liderul all time.

De partea cealaltă, Rafael Nadal a pierdut pentru prima oară în carieră o finală de Grand Slam în minimum de seturi. A fost a opta finală pierdută de iberic, care cedase până acum doar în patru sau cinci seturi.

„Sincere felicitări lui Novak, a fost la un nivel extraordinar. Îl felicit pentru tot ce a reușit. Nu este nici un turneu în lume care să progreseze ca acesta. Probabil este cel mai bun din lume, așa că le mulțumesc tuturor organizatorilor, fanilor și celor care au prezenți în tribune. Au fost două săptămâni emoționante. Nu a fost cea mai bună zi a mea. Am jucat împotriva unui jucător mult mai bun. Am trecut prin momente complicate anul trecut. Nu am putut juca la multe turnee, m-am retras chiar și aici. De la US Open nu am putut juca un meci. Chiar dacă nu a fost ziua mea, e important să mă aflu aici, revenit după accidentări. Ceea ce am reușit aici mă va motiva să merg mai departe. Nu mă voi opri aici. Promit să merg mai departe”, a fost discursul lui Rafael Nadal.

„Încerc să îmi aduc aminte prin ce am trecut în ultimul an. Am suferit o accidentare gravă, la fel ca Rafa. Nu pot să cred că am revenit la un asemenea nivel. Sunt fără cuvinte. E un sport individual, dar nu poți realiza nimic fără o echipă. Marian (Vajda, antrenorul lui Djokovic – n.r.), mulțumesc că ai revenit. Vă mulțumesc că mă suportați zi de zi și că aveți grijă de mine. Trebuie să recunosc, la fel ca Rafa, că acesta este cel mai grozav turneu din lume. Ne simțim ca acasă, e o vibrație deosebită, simți apreciere din partea tuturor. Rafa a reușit lucruri fenomenale. A suferit o accidentare teribilă, dar ne-a arătat tuturor, mie, jucătorilor tineri, fanilor, că este definiția spiritului de luptă. Eu, personal, îți mulțumesc pentru toate aceste lucruri”, a spus Novak Djokovic.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare