Sport

Noutăți la Raliul Dakar!!! Traseu extrem de dur!!!

 

Traseul Raliului Dakar 2016 (3-16 ianuarie), redesenat după renunțările succesive ale statelor Chile și Peru, este, poate, mult mai dur decât varianta inițială, a declarat astăzi, la Paris, directorul de cursă Etienne Lavigne.

Aceasta este a 8-a ediție a Raliului Dakar pe pământ sud-american, concurenții având de străbătut peste 9.300 de kilometri, dintre care 4.700 reprezintă probe speciale.

Pentru a treia oară „caravana” va străbate Bolivia și faimosul său deșert de sare Uyuni, ajungând și la peste 3.500 de metri altitudine în cea mai lungă specială a ediției, care măsoară aproape 550 de kilometri.

La Dakar 2016 va participa, în premieră, Sebastien Loeb, de 9 ori campion mondial la raliuri, la volanul unui buggy Peugeot. În total, sunt înscrise 354 de echipaje (auto, moto, quad-uri și camioane), având 556 de concurenți de 60 de naționalități, printre care și românul Emanuel Gyenes.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare