Sport

Naționala U21 a pierdut la limită testul cu Spania

 

România U21 a pierdut, la limită, 0-1, testul cu rerprezentativa similară a Spaniei, care a avut loc pe „Nuevo Estadio de Los Carmenes” din Granada.

Fără mulți dintre titularii care au calificat echipa la Euro 2019, Ianis Hagi, George Pușcaș, Andrei Ivan, Tudor Băluță, Răzvan Marin sau Dennis Man fiind convocați de Cosmin Contra la Naționala mare pentru meciurile cu Suedia și Feroe, formația lui Mirel Rădoi s-a prezentat onorabil în fața unei formații care a aliniat un prim „11” ce valorează 188 de milioane de euro. Ibericii au avut fotbaliști de la Real Madrid, Barcelona, Valencia, Real Sociedad sau Villarreal. Singurul gol al meciului a fost marcat în minutul 67 de Mikel Merino.

„Cred că a fost o partidă aşa cum ne aşteptam, destul de dificilă. Am încercat să ne ridicăm la nivelul partidei şi cred că în multe momente am făcut-o. Din punct de vedere tactic, în prima repriză am suferit, şi chiar şi din punct de vedere al intensităţii. Am avut probleme cu cei doi mijlocaşi laterali care stăteau foarte mult la margine, nu închideau spaţiul din centru şi mereu cei doi interi spanioli se eliberau între linii şi aici unul dintre fundaşii centrali ieşea foarte târziu şi făceam diagonală defensivă în trei foarte târziu. Dacă vorbim din punct de vedere al determinării, sunt foarte mulţumit. Unele aspecte tactice au fost acoperite chiar dacă nu aşa cum ne doream şi e normal, nu am avut timp decât 30 de minute să facem antrenament tactic. E clar că sunt jucători care pot fi în lotul pentru Euro 2019. Să nu uităm că nu mai puţin de nouă jucători sunt în lotul echipei mari. Nu știm dacă rezultatul ar fi fost altul dacă erau și jucătorii lăsați la prima reprezenativă, poate doar jocul ar fi fost diferit. Au avut șansa să demonstreze ce pot și alți jucători, pentru unii fiind prima selecție la echipa națională. Nu vrea ca asta să fie o scuză, dar să nu uităm diferența dintre campionatul românesc și cel din Spania”, a declarat selecționerul Mirel Rădoi.

„Au avut un ritm mai bun decât al nostru, dar pe faza defensivă ne-am descurcat destul de bine. Am avut patru zile să ne pregătim, e greu să se facem ceva relaţii de joc. Jucătorii care au venit au dat totul şi consider că am ieşit cu capul sus. Nu are nimeni ce să ne reproşeze din punct de vedere al determinării. Ne-au înscris un gol dintr-o fază fixă, au mai avut o bară spre final şi atât. Cu jucătorii de la echipa mare ar fi fost alte relaţii de joc, ne ştiam de mai mult timp şi ar fi fost mai uşor pentru Mister să pregătească meciul”, a comentat Dragoş Nedelcu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button