Sport

Naționala României – în topurile Europeanului de handbal

 

După partidele disputate până acum la turneul final al Campionatului European de handbal feminin, care se dispută în Franța, selecționata României are cel mai bun atac dintre cele 16 competitoare cu 91 de goluri marcate, și, de asemenea, cel mai eficient atac (procentaj de reușită de 66% , la egalitate cu Franța).

Avem, de asemenea, cea mai bună poartă, cu un procentaj de 36% al mingilor apărate. Iulia Dumanska este pe primul loc în clasamentul portarilor, cu 40% procentaj (27 de mingi apărate din 67 de șuturi). Cealaltă portăriță, brașoveanca Denisa Dedu (care evoluează în Ungaria, la Siofok), ocupă locul al 9-lea, cu un procentaj de asemenea bun: 32% (15 parade reușite din 47 de șuturi); în plus, Denisa Dedu ocupă locul al 3-lea la penalty-uri apărate (3 din 9 șuturi).

România are cele mai puține mingi pierdute în atac (24) și este pe locul întâi în clasamentul fair-play (5 cartonașe galbene și 9 eliminări).

Eliza Buceschi (Corona Brașov) și Cristina Neagu (CSM București) ocupă, la egalitate, locul al 3-lea în clasamentul golgeterilor, fiecare cu 24 de goluri ( procentaje de reușită 83%, respectiv 59%), după sârboaica Katarina Krpez Slezak (26 goluri) și slovena Ana Gros (25 goluri), aceasta din urmă făcând parte, însă, dintr-o echipă care nu s-a calificat în grupele principale.

Eliza Buceschi ocupă locul secund la eficiența transformării loviturilor de la 7 m (12 goluri din 13 aruncări, procentaj 92%), după Krpez Slezak (15 din 15).

Gabriela Perianu este pe primul loc în ceea ce privește mingile blocate (6), selecționata României ocupând locul al doilea la acest capitol (9 blocaje), după Rusia (10 blocaje).

România s-a calificat în runda principală cu maximum de puncte (4)  și cu cel mai bun golaveraj: + 13 (se iau în considerare doar meciurile cu celelalte două echipe calificate din grupe).

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare