Sport

MTS – DECIZIE STUPEFIANTĂ! A interzis imnul României la competițiile interne!!!

 

Onor ministrul Tineretului și Sportului, chestor Elisabeta Lipă, a găsit soluția în urma incidentului produs la începutul anului la Sf. Gheorghe, când echipa locală de baschet a întâlnit gruparea „U” Cluj. Atunci, după ce s-a intonat imnul României, gazdele au pus la difuzoare imnul Ținutului Secuiesc, iar fanii clujeni, dar și jucătoarele oaspete, au fost înjurați și huiduți pentru că nu au stat în poziții de drepți.

Cazul a fost intens mediatizat, astfel că oficialii din MTS au emis în 13 ianuarie o circulară (vezi foto) prin care s-a anunțat că imnul național „se intonează în mod obligatoriu pe stadioane și alte baze sportive, cu ocazia desfășurării competițiilor sportive oficiale internaționale în care este reprezentantă România (…). Nerespectarea dispozițiilor (…) constituie contravenție (…)”.

Reacția lui Emil Hossu-Longin, comentator sportiv la TVR, a fost promptă, el postând pe pagina sa de Facebook: „În urma scandalului cu imnul Ținutului Secuiesc de la Sf. Gheorghe, ce face Ministrul Tineretului şi Sportului? Avertizează federațiile că n-au voie să pună imnul național la competițiile interne!!! Vă dați seama? Dacă se aude imnul României la un meci de baschet din Liga Națională, gazdele sunt pasibile de amendă!”.

Așadar, la meciurile de acasă ale echipei de baschet din Sf. Gheorghe, se va auzi, de acum, doar imnul Ținutului Secuiesc…

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button