Sport

MONDIALELE DE BIATLON ROLE. Mascota a fost „botezată”!!! Favoriți la Cheile Grădiștei sunt…

 

Organizatorii Campionatelor Mondiale de vară de biatlon role seniori și juniori de la Cheile Grădiștei au anunțat numele vulpiței mascotă care vă va întâmpina la deschiderea competiției, programată joi seara, începând cu ora 20.00. Se numește… RObi!

Altfel, evenimentul este prezentat deosebit pe pagina oficială a Federației Internaționale de Biatlon (IBU), inserându-se că sportivi din 26 de țări vor fi prezenți la Mondialele din județul Brașov.

Pe biathlonworld.com s-a relatat că marea favorită a probelor senioarelor este poloneza Krystyna Guzik, o sportivă foarte puternică la biatlon role. Ea are în palmares o serie de rezultate impresionante la Campionatele Mondiale: medalii de aur la sprint în 2010 și 2014 (alături de slovena Teja Gregorin), medalie de aur la pursuit în 2011, medalie de aur cu ștafeta mixtă în 2010, medalii de argint la pursuit (2010) și sprint (2011). Săptămâna trecută, Guzik a câștigat cursa de pursuit din cadrul Naționalelor Poloniei, după ce a fost a doua la sprint.

Alte favorite, în opinia specialiștilor, sunt ucraineanca Vali Semerenko, campioană mondială la Kontiolahti, în martie, în proba de massstart, și colega lui Guzik, Weronika Nowakowska-Ziemniak, cu două podiumuri bifate la evenimentul major din Finlanda.

În ceea ce privește întrecerile masculine de seniori de la Cheile Grădiștei, starurile de Cupă Mondială prezente sunt slovacul Martin Otcenas, bulgarii Krasimir Anev și Vladimir Iliev, precum și ucraineanul Serghei Semenov, deținătorul globului de cristal în proba individuală de 20 de kilometri.

Ajungând la întrecerea de ștafetă mixtă, prima șansă la titlul suprem o are echipa Ucrainei, în componența: Irina Varvynets, Semerenko, Artem Pryma, Semenov.

Cea mai mare delegație prezentă la Cheile Grădiștei, în afara României, este cea a Rusiei, care numără 24 de sportivi.

Așa cum a menționat Puiu Gaspar, secretarul general al FRSB, și „tricolorii” vizează comportări deosebite la Mondialele de biatlon – role, vedetele noastre fiind veterana Eva Tofalvi, Luminița Pișcoran, campioană europeană în proba individuală de 15 km, și Cornel Puchianu.

Reamintim că vineri sunt programate cursele de ștafetă mixtă, sâmbătă au loc cele de sprint, pentru ca probele de pursuit de duminică să încheie C.M.

TVR va transmite în direct de la Cheile Grădiștei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare