Sport

Mirel Rădoi: „Vrem să scoatem oameni în stradă de marți”. „Tricolorii” mici debutează la Euro la fix 25 de ani de la un moment mare al fotbalului românesc

 

Au mai rămas patru zile până la debutul Naționalei U21 la Euro 2019. Marți, de la ora 19.30, la Serravalle, în San Marino, contra Croației.

Selecționerul Mirel Rădoi a vorbit astăzi, într-o conferință de presă, despre cantonamentul de la Bagno di Romagna, dar și despre ce urmează din week-end. A fost ultima conferință a lui Rădoi în afara programului UEFA, în care se va intra de azi.

„Stagiul a fost unul reuşit din punctul meu de vedere. Antrenamente foarte puternice, ca să nu folosesc un cuvânt mai dur. Am gândit totul împreună cu preparatorul fizic, pentru a avea parametri cât mai buni la jocuri. Au fost mai multe motive pentru care nu am jucat meciuri amicale. Unul a fost să evităm accidentările. Am vrut să jucăm unul cu o generație viitoare, până la urmă am acceptat că trebuie să rămânem la jocul-şcoală”, a spus selecționerul Mirel Rădoi.

„Tricolorii” mici vor juca pe 18 iunie cu Croația, la fix 25 de ani de la meciul România – Columbia de la World Cup 1994. Atunci, tot pe 18 iunie, Hagi&Co. începeau cu un succes entuziasmant, 3-1 cu Columbia, drumul spre cea mai mare performanță a fotbalului românesc la nivel de echipă națională.

„Ştiam că jucăm la 25 de ani după partida cu Columbia de la CM, mi-a zis colegul Gabi Berceanu. Dar dacă le zic lor, ei ar trebui să îşi sune părinții! Am fost unul dintre cei care au ieşit atunci în stradă şi aş vrea să le dăm oamenilor ocazia, chiar şi mai puțini, să iasă şi acum, începând de marți”, a punctat Rădoi.

Despre partidele de la Euro, cu Croația, Anglia și Franța, tehnicianul a punctat: „Nu va trebui să ne apărăm. Pentru că, deşi am avut, alături de Anglia, cele mai bune apărări, noi nu prea ştim să ne apărăm. Există șanse la semifinale şi ne vom bate pentru ele fără să ne gândim la altele, la eventuale transferuri sau la cine ne urmăreşte din tribune. Jucătorii au personalități foarte puternice, deşi mulți nu o arată. Şi au obiective. După 3 înfrângeri în 1998, e nevoie de semifinală. Le-am spus băieților că, dacă aş avea vârsta lor, m-aş bucura şi doar să îmi cânte imnul şi atât. Dar ei au ocazia de mult mai mult”.

FOTO: Facebook NationalaRomanieiOfficial


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button