Sport

Mircea Lucescu se retrage din fotbal

Mircea Lucescu se retrage din fotbal. Dinamo Kiev a pierdut vineri în fața rivalei Shakhtior Donețk cu 1-0, ducându-i pe elevii lui Lucescu pe locul 7 în campionat, cu 4 meciuri consecutive fără victorie, din care 3 înfrângeri.

După meci, Mircea Lucescu, în vârstă de 78 de ani, și-a anunțat demisia din funcția de antrenor al lui Dinamo Kiev și a anunțat că, de această dată își încheie și cariera de antrenor.

Am dăruit 15 ani fotbalului din Ucraina. Am decis să-mi închei cariera”, a spus venerabilul antrenor român la conferința de presă de după meci.

Nu vreau să vorbesc despre meciul de astăzi. Vreau să spun că am dăruit 15 ani fotbalului din Ucraina. Odată cu asta, am decis să-mi închei cariera. Acesta a fost ultimul meci. Mi-am luat rămas bun de la jucătorii mei, de la jucătorii lui Shakhtiar. Vă mulțumesc tuturor. Mi-aș fi dorit să termin altfel, dar totul are un sfârșit – cariera mea în fotbal, dragostea și viața. Totul are un început și un sfârșit”, a spus Lucescu, citat de publicația online ucraineană sport.ua.

Născut pe 29 iulie 1945, în Bucureşti, Mircea Lucescu a ajuns la Dinamo Bucureşti în 1963. A câştigat, în tricoul alb-roşu, 7 titluri de campion (1964, 1965, 1971, 1973, 1975, 1977, 1990) şi Cupa României (1968).

Pe banca celor de la Dinamo, a câştigat titlul de campion şi Cupa României, ambele în 1990. Cu el la conducerea tehnică, Dinamo Bucureşti s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor (1989) şi în semifinalele Cupei Cupelor (1990). A antrenat şi Rapidul în perioada 1997-1998.

Ca antrenor, Lucescu a condus nume mari din fotbalul european, precum Brescia, Inter Milano, Galatasaray, Beşiktaş, Şahtior Doneţk şi chiar naţionala Turciei, între 2017 şi 2019.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare