Sport

Militarii BRAŞOVENI au dominat Alpiniada de iarnă

 

Vânătorii de munte din Predeal şi Braşov au fost cei mai buni la cea de-a XIII-a ediţie a „Alpiniadei vânătorilor de munte” care a avut loc la Vatra Dornei, săptămâna trecută. În acest an, s-au aliniat la linia de start opt loturi din Brigada 2 Vânători de Munte Braşov, Brigada 61 Vânători de Munte, Batalionul 17 Vânători de Munte, Batalionul 22 Vânători de Munte, Batalionul 24 Vânători de Munte, Batalionul 30 Vânători de Munte, Batalionul 33 Vânători de Munte şi Batalionul 21 Vânători de Munte Predeal. Competiţia a avut obiective specifice instruirii militarilor, aceştia fiind verificaţi şi apreciaţi asupra nivelului atins în practicarea schiatului şi alpinismului, orientarea în teren, executarea tragerilor cu armamentul individual, precum şi în executarea procedeelor de salvare în munţi, iarna. Militarii au avut de trecut de probe precum ştafetă 4 x 6,5 km, patrulă de 20 – 25 km şi triatlon militar (care include trei probe: slalom uriaş în două manşe, coborâre şi schi fond 10 km, clasic).
Astfel, în prima zi, concurenţii au parcurs un traseu pe schiuri şi au executat trageri asupra unei ţinte aflate la distanţa de 100 de metri, iar în cea de-a doua zi le-a fost pusă la încercare rezistenţa fizică, în cadrul probei de triatlon militar, probă ce a inclus slalom uriaş în două manşe, coborâre şi schi fond pe distanţa de 10 km. Ultima zi a competiţiei a fost rezervată „probei probelor” – patrula. Aceasta s-a desfăşurat la o altitudine de aproximativ 1537m şi a constat în parcurgerea unui traseu mai lung, de 17,5 kilometri şi foarte dificil.
În urma celor trei zile de concurs, pe primul loc s-au situat militarii de la Batalionul 21 Vânători de Munte „Leonard Mociulschi” Predeal, urmaţi de colegii din judeţ, de la Brigada 2 Vânători de munte „Sarmisegetuza” Braşov.
 
Clasamentul:
– Locul I – Batalionul 21 Vânători de Munte „Leonard Mociulschi” Predeal
– Locul II – Brigada 2 Vânători de munte „Sarmisegetuza” Braşov
– Locul III – Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” Miercurea-Ciuc


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare