Sport

Mihai Macovei despre meciul cu Franța: „La nivel înalt dacă faci prima greșeală te costă”

 

Naționala României a debutat cu o înfrângere la Cupa Mondială de Rugby 2015, pe Stadionul Olimpic din Londra. Stejarii au cedat în fața Franței cu 38-11. Mihai Macovei și antrenorul galez Lynn Howells s-au declarat mulțumiți de jocul făcut în primele 60 de minute.

„În primele 25-30 de minute am jucat bine, am practicat un rugby bun apoi a venit cartonașul galben și primele două eseuri. La nivel înalt dacă faci prima greșeala te costă și pe noi asta ne-a costat 14 puncte. Cred că până acolo a fost un joc bun, ne-am apărat foarte bine, dar odată cu acel galben au venit și punctele pentru Franța. După pauză am jucat bine până în minutul 60 după care, din cauza oboselii, au venit și punctele pentru Franța. Pacat, pentru că ne-am mișcat bine și eu zic că am luat două eseuri prea ușor”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul României.

„Planul nostru de joc pentru Franța a fost acela de a păstra posesia, să jucam în cele mai bune zone ale terenului și să încercăm, pe cât putem să oprim Franța să își facă jocul rapid, pe tot terenul. Suntem norocoși că după acest meci nu avem accidentați, totul depinde acum de cât de repede se vor recupera jucătorii ca să putem să avem o baza mai mare de selecție pentru meciul următor. Ce ne dorim de la meciul cu Irlanda este ceea ce am dorit și în meciul cu Franța, să intrăm pe teren să jucăm și să demonstrăm că putem face față echipelor din primul eșalon valoric. Sunt de acord cu Macovei care tocmai a spus că 60 de minute am arătat că putem juca la același nivel cu Franța. Astfel, dacă mă întrebați ce ne dorim de la meciul cu Irlanda, vă pot spune că este cam același lucru. Va fi o altă provocare pentru noi, dar vrem să arătam ceea ce putem”, a încheiat Lynn Howells, selecționerul echipei naționale.

Totodată, Philippe Saint-André, antrenorul cocoșilor galici, a declarat că „a fost doar o zi bună la birou”.

CITIȚI ȘI:

FOTO. VIDEO. CM de Rugby 2015. Cele mai bune momente ale meciului România-Franța

CM de RUGBY 2015. Stejarii au pierdut primul meci din cadrul Cupei Mondiale de Rugby 2015. Cocoșii galici au obținut victoria cu 38 la 11


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button