Sport

Micii “stegari” fac cunostinta cu lumea buna

  • logomytex.png
 

In perioada urmatoare, cateva grupe de la Centrul de copii si juniori al FC Brasov vor apuca destinatii mult mai civilizate decat mioritica Romanie, in vederea sustinerii unor turnee ce se doresc a fi glorioase. Astfel, in intervalul 30 iunie – 6 iulie, grupa 1996, pregatita de Nicolae Vaduva, se va afla in Slovacia, intre 1 si 13 iulie, grupa 1990, antrenata de Alfred Folberth, va descinde in insorita Turcie, iar in perioada 9 – 25 iulie, grupele 1989, 1991 si 1993, pastorite de Mihai Panache, Emil Borgovan si acelasi Nicolae Vaduva, vor lua in piept Danemarca si Suedia. Dincolo de faptul ca, probabil, nu sunt foarte usor justificabile nici sumele care se vor cheltui in Slovacia si in Turcia, tari, oricum, mai apropiate de a noastra, o curiozitate aparte ne-a trezit felul cum au inteles sa se gospodareasca cei direct implicati in Operatiunea Scandinavia . Managerul general al FC Brasov, Irinel Manta, a punctat: Parintii copiilor care fac parte din grupele respective vor suporta aproximativ 90% din cheltuielile de deplasare. Celelalte, ale antrenorilor, vor fi achitate de club, in vreme ce cazarea si masa vor reveni in sarcina organizatorilor . Manta a precizat ca alaiul va efectua deplasarea in tara lui Hamlet cu un autocar pe care clubul il va inchiria, urmand a se petrece pe drum circa trei zile, cu opriri la Gyor si undeva in Polonia. Interesant este ca de la Bucuresti sunt 2.753 de kilometri pana la Copenhaga si 3.384 pana la Stockholm, conditii in care ramane de vazut cu ce se vor hrani copiii pe traseu si de ce vor fi in stare cand vor descinde, intr-un tarziu, in Suedia si Danemarca. Este foarte posibil ca diurnele din tarile nord-europene, cifrate conform Hotararii de Guvern nr. 436/2002 la 260 de coroane daneze, adica aproximativ 35 de euro/zi/ persoana, sa fie suportate tot de FC Brasov. Irinel Manta a afirmat, cu referire la acest aspect, ca totul se va face conform legii . O problema neelucidata ar fi prezenta numelui Nicolae Vaduva pe mai toate listele de plecare in strainatate, explicatia aceluiasi Manta fiind: Domnul Vaduva e un baiat descurcaret. A vorbit cu parintii copiilor din grupa sa si a rezolvat toate aspectele acestei plecari. Poate ca altii nu sunt asa destepti ca el (!? – n.r.). Poate ca are si o grupa mai potenta financiar, din moment ce a plecat de mai multe ori din tara , managerul general sugerand, fara sa isi dea seama, ca potenta financiara a trupei lui Vaduva s-ar fi revarsat si peste acesta. Vaduva a fost de curand student al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii George Baritiu , unul dintre fostii sai profesori indoindu-se cu tarie de abilitatile sale profesionale. Despre Nicolae Vaduva, Irinel Manta a evitat sa spuna ce varsta are si cate meciuri a bifat in tricoul galben-negru , dribland subiectul cu stangacie.
Adi Szabo pare mai curand multumit
Inca sef al Centrului de copii si juniori, viitorul secund al lui Ferencz Bajko,
Adrian Szabo, a opinat ca lucrurile nu merg atat de rau cum ar parea, mai ales in ochii nostri. Sunt constient ca nu totul este asa cum ar trebui sa fie la Centru, dar consider ca nu este nici dezastru, asa cum se vorbeste , a incercat sa mai dreaga busuiocul Szabo.
Ion Batacliu va fi debarcat
Conform directorului general al stegarilor , in urma mai multor plangeri ale unor parinti, antrenorul Ion Batacliu a fost pus pe liber de conducerea gruparii de sub Tampa. Manta a relatat ca Batacliu se afla in aceste zile in preaviz, adaugand ca m-a durut sa iau aceasta masura, dar se pare ca se impunea . Nu putine voci din anturajul galben-negrilor au confirmat ca materialul aparut pe site-ul www.ragazzi.lx.ro si intitulat O zi obisnuita de antrenament , tratat de ziarul nostru intr-un numar anterior, il are in prim plan chiar pe Ion Batacliu.
Un cuplu privit cu scepticism de microbisti
Surse autorizate din anturajul stegarilor ne-au dezvaluit ca vineri va avea loc o noua intrevedere intre Primarie si conducerea galben- negrilor cu privire la strategia ce va fi abordata in sezonul 2005-2006 al Diviziei B. De observat ca e de mirare numirea cuplului Bajko – Szabo, in conditiile in care primul nu a castigat decat un meci in retur, si acela in deplasare, iar cel de-al doilea a retrogradat cu FC Ghimbav 2000 in Divizia C.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button