Sport

„Marea performanță se sfârșește aici”

 

În ceasul al 113-lea, FRF și-a aplecat, chipurile, privirile și spre eșaloanele inferioare, tulburate de-o sărăcie cruntă. În mărinimia sa, președintele Răzvan Burleanu a început să caute sponsori atât pentru Liga 2, cât și în ceea ce privește Liga 3. Logo-urile le-a găsit cu ușurință, grație studiilor sale doctorale, și sunt – evident – de mare impact: „Marea performanță începe aici” (foto: prosport.ro), respectiv „Echipa ta, fotbalul tău”.

Analizând cu amărăciune situația, după numeroasele retrageri din campionat și cu alte destule echipe care se târăsc, agonizant, din dorința de a „prinde” și ziua de mâine, definiția perfectă a diviziei secunde ar fi trebuit să fie: „Marea performanță se sfârșește aici”. Ce firme serioase, cu greutate, și-ar lega numele de o competiție muribundă, în care jucătorii fac foamea luni bune, căutând la pariuri – de pildă, disperați, câte o fărâmă de alinare pentru familiile lor oropsite de soartă?!… Asta, bineînțeles, când nici Legea Sportului nu ajută cu nimic, înfigând pumnalul în spatele dorinței de a se face performanță.

Într-o perspectivă apropiată, începând de la play-out-ul Ligii 1, fotbalul românesc va deveni unul amator, sub nivelul Daciadei comuniste subvenționate de statul iubitor de mișcare. Vor apărea în peisaj formații de bucătari, ospătari, brutari, ciobani ori agenți de vânzări, care-și vor scutura, la iarbă verde, stresul acumulat în timpul serviciului. Apoi, în repriza a treia, lumea se va relaxa la un mic și-o bere, așteptând cu nesaț voturile tuturor AJF-urilor de carton care umflă schema influențelor și intereselor federalilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare