Sport

Marcel Hirscher, la A 60-A VICTORIE în Cupa Mondială!!!

 

Marcel Hirscher s-a impus de o manieră categorică în proba de slalom uriaș de la Val d’Isere, desfășurată sâmbătă. Primul după întâia manșă, cu un avans de 0.71 secunde față de al doilea clasat, slovenul Zan Kranjec, schiorul alpin austriac și-a mărit ecartul la final. El a avut 1.18 secunde în fața norvegianului Henrik Kristoffersen, ocupanul locului 2, al treilea fiind suedezul Matts Olsson (+1.31 secunde).

A fost al 60-lea succes înregistrat de Marcel Hirscher în Cupa Mondială de schi alpin, acesta relatând: „Nu m-am gândit niciodată că voi ajunge la o asemenea performanță”.

Poate, Hirscher va mai obține un trofeu, la „masa verde”, Stefan Luitz, învingător la Beaver Creek, putând fi descalificat, împreună cu toți schiorii germani, pentru că ar fi inhalat oxigen în timpul competiției, lucru interzis de FIS.
 
Altfel, francezul Steve Missillier s-a accidentat grav în timpul slalomului uriaș de la Val d’Isere, suferind o ruptură a tendonului lui Achile. Pentru vicecampionul olimpic de la Sochi, în vârstă de 34 de ani, sezonul este încheiat, el urmând a fi operat în cel mai scurt timp posibil.
 
Slalomul masculin programat astăzi la Val d’Isere a fost anulat, din cauza vremii nefavorabile.

Tot Mikaela Shiffrin

La 6 zile după ce a învins în primul său Super G din carieră, la Lake Louise, Mikaela Shiffrin s-a impus în aceeași specialitate, sâmbătă, la St. Moritz. Astfel, după 8 curse disputate în Cupa Mondială, schioara alpină americană în vârstă de 23 de ani are, deja, un avans de 293 de puncte „la general” față de urmăritoarea sa, elvețianca Michelle Gisin, a 5-a în concursul de ieri.

În top 3 s-au mai situat elvețianca Lara Gut-Behrami (+0.25) și Tina Weirather (Liechtenstein + 0.42).

Campioana olimpică en-titre la Super G, cehoaica Ester Ledecka, a terminat abia a 25-a.

Franțuzoaica Tessa Worley a declarat forfait, întrucât acuză dureri la genunchiul stâng, după ce a căzut la antrenamentul de vineri. De asemenea, coechipiera sa Taina Barioz a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, astfel încât sezonul s-a încheiat în ceea ce o privește.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare