Sport

Marcel Hirscher – A 8-A OARĂ!!!

 

Marcel Hirscher (30 de ani – foto) a câştigat pentru a 8-a oară în carieră globul cel mare de cristal, cuvenit ocupantului primului loc în clasamentul general al Cupei Mondiale de schi alpin la final de sezon. Asta, înaintea finalelor de la Soldeu (Andorra), programate în această săptămână, după ce francezul Alexis Pinturault a anunţat că nu va concura la coborâre.

După locul 3 ocupat în slalomul de la Kranjska Gora, Hirscher are 1.508 puncte acumulate, cu 4 curse rămase de disputat în actuala stagiune a Cupei Mondiale, nemaiputând fi ajuns de Pinturault (999 p) şi de norvegianul Henrik Kristoffersen (988 p), urmăritorii săi.

Austriacul domină Cupa Mondială începând din 2012, un record greu de egalat. Spre exemplu, luxemburghezul Marc Girardelli are „doar” 5 globuri mari de cristal în palmares (1985, 1986, 1989, 1991 şi 1993), fiind al doilea în acest top.

Trecând la feminin, americanca Mikaela Shiffrin a devenit singura schioară alpină care a câștigat 15 concursuri de Cupă Mondială într-un sezon, după ce a fost prima în slalomul de la Spindleruv Mlyn (Cehia). Ea a depășit, astfel, performanța obținută de elvețianca Vreni Schneider, care a cucerit 14 întreceri în sezonul 1988-1989.

Înaintea finalelor din Andorra, Shiffrin are 1.954 de puncte acumulate în Cupa Mondială, lider detaşat, dorind să depășească bariera de 2.000.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare