Sport

Maratonul Internațional Brașov – un eveniment „powered by Telekom Romania”!!!

 

Brașovul găzduiește în acest week-end a treia ediție a Maratonului Internațional Brașov. Telekom Romania a ales să sprijine încă de la început evenimentul, ca o încurajare a oamenilor de a face mai multă mișcare în aer liber și, nu în ultimul rând, ca o dorință de a promova Brașovul pe plan național și internațional.

Reporter: În 20-21 mai 2017 va avea loc a treia ediție „Brașov International Marathon powered by Telekom Romania”. De ce ați ales să vă implicați ca partener în acest eveniment?

Ionela Păunică (Director Executiv Fundația Telekom și Senior Coordinator Departamentul de CSR și Comunicare Internă Telekom Romania – foto): Ne-am dorit mult ca acest eveniment să fie „powered by Telekom”, deoarece cu 3 ani în urmă nu exista un astfel de eveniment în Brașov, un oraș atât de frumos, cu multă încărcătură istorică, cu un traseu care marchează cele mai multe obiective turistice și care are un potențial de creștere foarte mare atât la nivel național, cât și internațional.

Rep.: Ați mai susținut de-a lungul timpului și alte evenimente sportive?

I.P.: Telekom Romania susține sportul românesc de peste 15 ani, dar în anul 2010 a lansat campania pro sport și sănătate „Mișcarea face bine”, sub umbrela căreia a organizat și susținut numeroase evenimente și programe sportive pentru a atrage cât mai multe persoane sedentare către mișcare și adoptarea unui stil de viață sănătos. Unul dintre proiectele cu cel mai mare impact este „Cea mai mare oră de sport”, care se desfășoară în București, Brașov și Mamaia, pe parcursul a 12 ore în fiecare oraș, și cuprinde zeci de demonstrații sportive susținute de renumiți instructori naționali și internaționali, precum și competiții sportive caritabile. Spre exemplu, anul trecut, Telekom Romania a obținut recordul mondial pentru „Cea mai mare ștafetă de 100 m alergare/persoană timp de 12 ore”, un eveniment caritabil prin intermediul căruia Fundația Telekom Romania a donat 1 euro/alergător pentru 4 cauze sociale. O alta competiție susținută de companie și foarte îndrăgită de sportivi este Semimaratonul Gerar, care se desfășoară la începutul fiecărui an, în condiții extreme, și reprezintă o adevărată provocare pentru alergători. Mai sunt și alte evenimente dragi pe care le-am susținut de-a lungul timpului, cum ar fi Crosul Pădurii, Maratonul Dunării și multe altele, pe care le puteți regăsi pe site-ul dedicat www.miscareafacebine.ro.

Rep.: Aveți angajați activi și pasionați de mișcare în cadrul companiei? Programe/proiecte prin care stimulați angajații/partenerii să facă sport?

I.P.: Bineînțeles, programele de sport și sănătate pe care le desfășurăm sunt promovate mai ales în cadrul companiei. Am organizat chiar și sesiuni matinale de sport la sediul companiei și avem o echipă mare de sportivi care participă atât la concursuri de alergare, de biciclete, tenis de masă, fotbal, baschet etc.

Rep.: Ce beneficii credeți că aduce pentru comunitatea locală, dar și la nivel general, organizarea unui eveniment de talie internațională cum este Maratonul Internațional Brașov?

I.P.: Anul acesta am avut două obiective în plan, pe care le-am și realizat și care au adus atât beneficii pentru comunitatea locală, cât și pentru România. Am vrut să atragem cât mai mulți oameni către mișcare, care să participe la eveniment nu doar competitiv, ci pentru distracție și relaxare, alături de familii și prieteni, și am reușit să înregistrăm peste 600 de alergători la cursa populară de 5,7 km, dar să și atragem mai mulți alergători din străinătate, care să vină nu numai pentru competiție, dar și ca turiști, pentru a vizita obiectivele și împrejurimile cele mai importante. Anul acesta vor participa peste 100 de alergători veniți din 21 de țări, aproape dublu față de anul trecut. Toate acestea le-am realizat prin promovarea Maratonului Internațional Brașov și a orasului în sine în cadrul a două expoziții sportive renumite din Italia și Spania.

Rep: La final, un mesaj de încurajare pentru participanții la competiție…
I.P.: Distracție maximă și relaxare pentru cei de la cursele mici, iar pentru participanții de la cursele competitive, să fie în formă și să realizeze timpii planificați!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button