Sport

„Mani” Gyenes A CĂZUT şi A ABANDONAT la Raliul Dakar!!! A RENUNŢAT şi liderul clasei moto!!!

 

Etapa a 8-a a rally-raidului din Peru, disputată între San Juan de Marcona şi Pisco (575 de kilometri, din care 360 km probă specială), a fost una cu ghinion pentru pilotul român Emanuel Gyenes (KTM).

„Am încercat imposibilul şi eram deja foarte aproape să fac să devină realitate ce mi-am propus. Etapa a 8-a din Dakar 2019 nu a fost nicidecum cum mi-am dorit-o. A fost un start în care 80% dintre motociclişti am pornit după 10 maşini şi 5 camioane şi a fost extrem de greu în urme şi praf. Dupa wp 1 am căzut, s-a avariat sistemul de navigaţie şi impactul a fost dur pentru braţul drept, în care am tija. Am încercat să mai merg şi după 10 km a trebuit să mă opresc, pentru că nu mai puteam ţine mâna pe ghidon. Am stat zeci de minute să văd dacă pot continua, însă în cele din urmă a trebuit sa chem elicopterul. Voi reveni anul viitor în Dakar mult mai puternic şi mai motivat!”, a postat „Mani” Gyenes pe contul său de Facebook, mulţumindu-i în special soţiei, „care are răbdare cu mine şi mă susţine în tot ceea ce fac”.

Şi americanul Ricky Brabec (Honda), liderul clasei moto, a declarat forfait în această rundă, întrucât i s-a stricat motorul la kilometrul 56.

Etapa a fost câştigată de austriacul Matthias Walkner, iar australianul Toby Price a preluat şefia în clasamentul general al clasei moto.

La clasa auto, francezul Sebastien Loeb a bifat a patra victorie de etapă în această ediţie a Raliului Dakar, apropiindu-se la 46 de minute de liderul ierarhiei generale, Nasser al-Attiyah, din Qatar.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare