Sport

Luptă crâncenă pentru putere la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. Şeful Coronei Braşov a dat handbalul pe hochei şi e noul vicepreşedinte al FRHG

La Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă se duce o luptă crâncenă pentru putere.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. După cum se ştie, spre finalul anului trecut Ministerul Sportului a decis să suspende efectele Hotărârii adoptate în Adunarea Generală Ordinară de Alegeri a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, care a avut loc pe 15 septembrie. Atunci, Alexandru Hălăucă a câştigat un nou mandat. Cum aceste alegeri au fost suspendate, în fruntea federaţiei a rămas vechea conducere, preşedinte fiind acelaşi Alexandru Hălăucă.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. Acum câteva zile, pe 6 aprilie, la sediul Ministerului Sportului a avut loc o Adunării Generală Extraordinară, în urmă căreia, Nagy Attila a fost ales preşedinte. Şeful Coronei Braşov, Alexandru Dedu, şi Szilard Bereczky sunt cei doi vicepreşedinţi. Un alt reprezentant al Coronei Braşov, Bogdan Pelin, face parte din Biroul Federal.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă | MyTex.ro
Luptă crâncenă pentru putere la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. Şeful Coronei Braşov a dat handbalul pe hochei şi e noul vicepreşedinte al FRHG 40

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. „Suntem deja la aceeaşi masă, şi ungurii şi românii”

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă
Luptă crâncenă pentru putere la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. Şeful Coronei Braşov a dat handbalul pe hochei şi e noul vicepreşedinte al FRHG 41

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. „Prima măsură pe care o vom lua va fi să încercăm să intrăm în legalitate şi în normalitate, ca federaţie de sport mă refer. Vrem să convocăm cât mai repede cluburile, să vedem care sunt planurile de viitor, la ce se gândesc ei şi cum putem colabora pentru dezvoltarea sportului. Apoi vom merge mai departe pe calea legală, pentru că sunt o grămadă de litigii, numai în ultimele două zile două procese s-au derulat în care am avut câştig de cauză şi sper că acest lucru să continue. În plus, sunt 11 puncte pe care le-am pus în planul meu de dezvoltare şi vrem să lucrăm pe ele. Sunt absolut încrezător că vom ajunge să conducem federaţia, am încredere în justiţie, am încredere în echipele care ne-au votat astăzi. Din 19 cluburi cu drept de vot, 14 sau 15 sunt de aceeaşi părere. Probabil că deciziile de astăzi vor fi contestate în instanţă, dar noi suntem pregătiţi şi mergem în continuare pe drumul nostru. Noi ne-am dorit ca fiecare centru hocheistic să stea la aceeaşi masă, este aici Bucureştiul, Braşovul, nu este vorba de unguri, este vorba de comunitatea hocheistică din România care stă la masă şi vrea să facă treabă. Suntem deja la aceeaşi masă, şi ungurii şi românii, şi vom continua acest proces. Limba hocheiului este doar una şi asta vrem să vorbim cu toţii. Toate echipele vor să facă performanţă, să aibă echipe de copii şi de seniori, să participe în campionate puternice şi nu să facem politică”, a declarat Nagy Attila, preşedinte Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă, pentru Agerpres.

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă | MyTex.ro
Luptă crâncenă pentru putere la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. Şeful Coronei Braşov a dat handbalul pe hochei şi e noul vicepreşedinte al FRHG 42

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. „Eu mi-aş dori ca problema hocheiului românesc să se rezolve cât mai curând. Hocheiul este doar un exemplu al unei legi care nu mai este de actualitate şi care lasă atâtea posibilităţi de contestaţii şi de scandaluri, care nu fac deloc bine sportului. Orice sport din România trebuie să fie organizat şi legiferat în sensul în care să nu mai depindă de un preşedinte, de o conducere a unei federaţii. Acum avem exemplul hocheiului, dar uitaţi-vă de câţi ani există această problemă la federaţia de tenis, la federaţia de patinaj sau alte federaţii. Legea cu care lucrăm astăzi este foarte permisivă şi sportivii sunt cei care suferă. Cel mai mult mă bucur că suspendarea noastră este valabilă, Curtea de Apel a respins cererea de a suspenda acţiunea noastră şi sper că suntem pe un drum bun şi că în perioada următoare să poată avea şi finanţare. Eu mi-aş dori ca hocheiul să aibă finanţare în acest an. Noi nu putem să aşteptăm toate procesele până când se termină, patru sau cinci ani, să stea o federaţie fără finanţare. Faptul că instanţa a respins acea cerere sper să conducă ca şi procese şi contestări care vor fi de acum încolo să pice”, a spus şi Eduard Novak, ministrul Sportului.

Hălăucă: „ministrul Eduard Novak girează un act de vandalism asupra sportului românesc”

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă | MyTex.ro
Luptă crâncenă pentru putere la Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. Şeful Coronei Braşov a dat handbalul pe hochei şi e noul vicepreşedinte al FRHG 43

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. În replică, pe site-ul FRHG a fost postat un comunicat de presă în care Alexandru Hălăucă spune că „ministrul Eduard Novak girează un act de vandalism asupra sportului românesc”.

„Conducerea în exercițiu a Federației Române de Hochei pe Gheață (FRHG), reprezentată prin președintele Alexandru Hălăucă, secretarul general Alexandru Nistor și membrii Biroului Federal, face următoarele precizări față de rezultatele așa-zisei adunări extraordinare de alegeri organizate la Ministerul Sportului, joi, 6 aprilie 2023:

Federația Română de Hochei pe Gheață are o conducere: conform statutului, chiar dacă alegerile din septembrie 2022 au fost suspendate la presiunea ministrului Sportului, Eduard Novak, conducerea a revenit Biroului Federal și echipei de dinainte de aceste alegeri. Contestarea suspendării, contestarea adunării de alegeri sunt în acest moment obiectul mai multor procese în instanță. Înțelegem din declarațiile ministrului că se grăbește să pună mână pe Federație – spune chiar dumnealui că nu poate aștepta ca justiția să se pronunțe. Consecințele acestui demers se văd deja: echipe înscrise în ligi, campionate ale Ungariei preferă să joace acolo și să nu se prezinte la meciurile din campionatele naționale ale României, se fac convocări fictive în numele federației la așa-zise echipe naționale la care cluburile de tradiție refuză să-și trimită jucătorii etc.

Federația Română de Hochei pe Gheaţă și cluburile membre vor contesta în justiție această adunare ilegală organizată sub patronajul ministrului Novak, dar cine va răspunde pentru haosul creat?

Ministrul Sportului girează în acest moment un act de vandalism asupra sportului românesc, face presiuni asupra propriilor angajați pentru a aranja lucrurile în direcția dorită de domnia sa. Recenta audiere a domnului Nicolae-Cristian Otobîcu, fost consilier superior din Ministerul Sportului, delegat al ministerului la adunarea de alegeri a conducerii federației din luna septembrie a anului trecut, în Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaților, aduce în atenția opiniei publice detalii șocante ale acestui abuz. În data de 4 aprilie a.c., domnul Otobîcu, a prezentat în declarația sa, modul în care ministrul a făcut personal presiuni pentru a modifica raportul realizat după adunarea de alegeri, pentru a-i servi interesului de a suspenda conducerea federației, demers care face parte dintr-un plan mai amplu de acaparare a acesteia de către grupurile de interese apropiate ministrului UDMR. În urma modificării acestui raport de către un alt consilier care nu a participat la adunare, ministerul a suspendat adunarea de alegeri în luna noiembrie a anului trecut. Redăm în anexă parte din stenograma de la Comisia de Abuzuri, Camera Deputaților, 4 aprilie 2023 << Stenograma Comisia de Abuzuri 4.04

Apropiații domnului ministru care susțin că am pierdut în instanțe manipulează informațiile în favoarea lor. În realitate, soluția pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a VIII-a contencios administrativ și fiscal în dată de 5 aprilie 2023 vizează cererea de suspendare formulată FRHG privind suspendarea adunării generale de alegeri din septembrie 2022 de către Ministerului Sportului și în niciun caz nu vizează cererea de anulare a acestei hotărâri. Cererea de suspendare formulată de federație reprezintă o modalitate legală de suspendare a efectelor unui act administrativ, cu caracter temporar, până la momentul la care instanța de judecată se pronunță asupra cererii de anulare a respectivului act administrativ. Cu alte cuvinte, nicio instanță nu a decis pe fond.

Cum se fac și se vor face lucrurile în așa zisa federație de hochei a lui Novak se vede din recenta «convocare la națională» pentru o competiție care nu are aprobarea FRHG așa cum prevede legislația (regulamente și statut FRHG), dar care este denumită pompos «Cupa Mondială de Hochei Universitar». Așa-zisa echipă a României convocată pentru acest eveniment nu are antrenor aprobat de Biroul Federal, așa cum prevede Statutul. FRHG nu a trimis nicio convocare, convocarea fiind în sarcina FRHG, conform regulamentelor și Statutului FRHG. În acest context CSA Steaua București nu are niciun jucător. CSM Galați nu mai are contract cu jucătorul Szabo David, deci nici acest club nu are jucător convocat. Academia de care se vorbește în așa zisul comunicat este finanțată de către Ungaria, iar evenimentul este ilegal organizat în numele României. Ne întrebăm cu ce tricouri ale echipei naționale vor juca acești jucători și sub ce steag?

Scandalul în care a fost atrasă Federația Română de Hochei pe Gheață este rezultatul ingerinței politicului, reprezentat de UDMR, în activitatea sportivă, iar acest lucru va avea consecințe foarte grave asupra sportului românesc”, se arată în comunicatul postat pe rohockey.ro.

FOTO: Facebook Federatia Romana de Hochei pe Gheata – FRHG, apsmedia.ro, szja.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare