Sport

Luis Enrique, noul selecționer al Spaniei

 

Luis Enrique, fost antrenor și jucător al Barcelonei, va fi noul selecționer al Spaniei în următorii doi ani, a anunțat luni președintele Federației spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales. Tehnicianul iberic în vârstă de 48 ani îl înlocuiește la cârma Spaniei pe Fernando Hierro, care a condus naționala iberică la Cupa Mondială din Rusia.
Spania, campioana mondială în 2010, a fost eliminată în optimile de finală ale CM 2018, înclinându-se la loviturile de departajare în fața naționalei țării gazdă, Rusia. Hierro a fost numit în funcție cu doar o zi înaintea competiției, după demiterea lui Julen Lopetegui, care semnase un contract cu Real Madrid.
Comitetul director al RFEF l-a ales în unanimitate ca selecționer pe Luis Enrique, cu un contract până în 2020, la propunerea președintelui Luis Rubiales. Primele meciuri oficiale pentru Luis Enrique vor fi cel cu Anglia, programat la 8 septembrie pe Wembley, urmat de un altul cu Croația, pe 11 septembrie, ambele în Liga Națiunilor – Divizia A. Ca jucător, Luis Enrique a evoluat ca mijlocaș la Sporting Gijon, Real Madrid și FC Barcelona și are în palmares ca antrenor două titluri de campion, un trofeu al Ligii Campionilor, un trofeul al Cupei Mondiale a cluburilor, un trofeu al Supercupei Europei și trei Cupe ale Spaniei, cucerite cu Barcelona între 2014 și 2017. El a mai pregătit anterior formațiile AS Roma, echipa de rezerve a Barcelonei și Celta Vigo, dar nu a mai avut nici un angajament după despărțirea de gruparea catalană, în mai 2017.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare