Sport

LIGA NAȚIUNILOR. „Tricolorii” au câștigat în prelungiri în Lituania. Maxim a marcat golul de 3 puncte. Duminică e finala pentru locul 1 cu Serbia

 

Naționala de fotbal a României a reușit în această seară prima victorie în Liga Națiunilor.

În etapa a treia a grupei 4 a Seriei C, „tricolorii” s-au impus la Vilnius, 2-1, în duelul cu reprezentativa Lituaniei.

Primele zece minute au adus câte o ocazie la fiecare poartă. Mai întâi, portarul Setkus a respins șutul din 16 metri trimis de Chipciu, după care Tătărușanu a fost salvat de bară la reluarea lui Cernych. În minutul 12, Chipciu a reușit să deschidă scorul, mijlocașul reluând în plasă din interiorul carului. Putea fi 2-0 pentru „tricolori” în minutul 52, dar Setkus a scos mingea trimisă din foarfecă de Mitriță. Gazdele au restabilit egalitatea în minutul 89, când Zulpa, nemarcat în careu, l-a învins pe Tătărușanu cu un șut pe jos. Golul victoriei formației noastre a venit în cel de-al treilea minut al prelungirilor, Maxim finalizând cu un șut la colțul lung, după ce și-a culcat un adversar.

În cealaltă partidă a grupei, Serbia s-a impus în Muntenegru, 2-0 (Mitrovic 2).

Astfel, după trei etape, clasamentul este: Serbia – 7 p, România – 5 p, Muntenegru – 4 p, Lituania – 0 p.

În aceste condiții, meciul România – Serbia, programat duminică, de la ora 16.00, pe „Arena Națională”, devine unul decisiv în lupta pentru câștigarea grupei. Pentru această confruntare, selecționerul Cosmin Contra nu se va putea baza pe Chipciu și pe Anton, cei doi fiind suspendați după ce au primit cartonașe galbene în Lituania.

„A fost un meci greu, eram siguri că va fi aşa. Am mai jucat pe terenuri sintetice şi ştim cât e de greu. Asta pentru că gazdele sunt obişnuite cu acest tip de gazon. Ne-a fost frică de faptul că nu vom câştiga pe final, dar toate au ieşit bine. Va fi un meci frumos, pe «Arena Naţională», cu stadionul plin. Îmi pare rău pentru mine, dar nu cred că se va simţi lipsa mea. Cei de la lot sunt de valori apropiate, voi putea fi înlocuit. Dacă vom face un meci mare cu Serbia, avem şanse să câştigăm. La Belgrad, sârbii au părut o echipă de bătut, sper să învingem”, a declarat Alexandru Chipciu la Pro TV. 

„Gazonul a fost o problemă, am întâlnit o echipă obişnuită cu acest teren. Rivalii au fost agasanţi, s-au luptat în fiecare duel. Chiar dacă am suferit, mă bucur că nu am cedat şi am câştigat în prelungiri. Forţele s-au egalat pe acest teren, dar băieţii s-au dăruit şi sunt mulţumit de atitudinea lor. Gazdele au început cu cinci fundaşi, dar la 1-0 au schimbat sistemul şi ne-am debusolat. Apoi, în a doua repriză am început bine, dar nu am reuşit să marcăm. Am primit acel gol, contrar cursului jocului. Ca de obicei, noi nu știm să gestionăm ultimele minute, putea să ne coste scump. Maxim ne-a ajutat mult, a intrat bine. Mă bucur că băieţii care au intrat ne-au ajutat. Acum trebuie să ne recuperăm cât mai repede, pentru că ne așteaptă un meci greu. Sunt 20 de jucători în cantonament, trebuie să fiu inspirat cu Serbia şi să aleg cât mai bine. Vom încerca să câştigăm cu Serbia, sper ca după acest rezultat stadionul să se umple şi să ne poarte spre victorie”, a spus selecționerul Cosmin Contra.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button