Sport

LIGA NAȚIUNILOR. România, egal în zece oameni cu Serbia

 

Naționala de fotbal a României nu a reușit victoria de care avea nevoie în meciul cu Serbia, din etapa a patra a grupei 4, seria C a Ligii Națiunilor.

Pe „Arena Națională”, „tricolorii” au smuls o remiză, 0-0, după un meci în care au evoluat în inferioritate în repriza a doua. Brașoveanul Gabi Tamaș a fost eliminat chiar înainte de pauză, când l-a lovit la nivelul capului pe Gacinovic, fază la care arbitrul Kevin Blom a dictat și penalty. Tadic a tras însă în peluză și a ratat șansa de a închide calculele în grupă. În partea a doua, ai noștri s-au apărat exact, Tătărușanu a avut și el două intrvenții excelente în fața lui Mitrovic, iar tabela nu s-a modificat.

Cu două etape rămase de disputat, România are 6 puncte și este la două lungimi în spatele sârbilor. Pentru a câștiga grupa, ai noștri trebuie să câștige partidele cu Lituania – acasă și Muntenegru – deplasare. Totodată. este nevoie de un pas greșit al Serbiei, care mai are două meciuri pe teren propriu, tot cu Muntenegru și Lituania.

„Vreau să îmi felicit jucătorii. Cred că am făcut o primă repriză excelentă din punct de vedere tactic. Echipa a stat foarte bine pe teren. Prima ocazie a sârbilor a venit în minutul 41, după un contraatac. Noi am avut 3-4 șanse reale, am vrut să îi pedepsim pe contre. Apoi a venit faza din minutul 44, penalty și eliminare. Las experții să zică dacă a fost. Din ce am vorbit cu Gabi, care e foarte afectat, a vrut să degajeze, iar sârbul a fost mai isteț. Nu a avut intenție să îl lovească, nu cred că era de cartonaș roșu. Am încercat să strângem rândurile după pauză. Cred că aveam șanse reale să învingem dacă jucam 11 la 11. Avem jucători de contraatac foarte buni pe bancă. Lucrul pozitiv este cum au știut băieții să alerge cu un om mai puțin. Nu mai depindem de noi, depindem de Serbia și ce va fi în primul meci de luna viitoare. Cred că Muntenegru își va vinde scump pielea la Belgrad. După egalul ăsta, rămânem în cărți și pentru locul 1, dar, realist vorbind, suntem favoriți la locul 2”, a declarat selecționerul Cosmin Contra la Pro TV.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button