Sport

LIGA CAMPIONILOR. Reacții după succesul istoric reușit de Ajax pe „Bernabeu”

 

Ajax Amsterdam a predat o lecție de fotbal pe „Santiago Bernabeu” și s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor.

Învinși de Real Madrid pe teren propriu, 1-2, olandezii au făcut instrucție cu „albii” în Spania, 4-1.

„E o eliminare foarte dureroasă şi ne pare rău pentru suporterii noştri care s-au prezentat senzaţional şi au susţinut echipa într-un moment complicat. Am făcut tot ce am putut, dar nu a fost de ajuns. Avem un sezon dificil, dar trebuie să luptăm cu inima şi să avem caracter în momentele dificile. Momentele frumoase sunt uşoare pentru toţi, dar în momentele grele e nevoie de curaj. Clubul e mai mare decât noi toţi. E un an complicat, cu mulţi tineri într-o echipă matură, cu mari fotbalişti, ştim cu toţii asta. E nevoie de multă linişte în acest moment atât de dificil, trebuie să înfruntăm totul cu mult caracter, pentru că Real Madrid e mai mare decât noi toţi şi mereu revine mai puternic. Bineînţeles că echipa i-a simţit lipsa lui Ramos, e căpitanul nostru. Ajax a fost mai bună în ambele meciuri. Oamenii uită prea repede, nu e ceva obişnuit ca o echipă să câştige Liga Campionilor de atâtea ori consecutiv. Să câştigi 3 Ligi ale Campionilor consecutive în faţa celor mai puternici adversari, e ceva incredibil. Dar acum am fost inferiori”, a declarat antrenorul madrilenilor, Santiago Solari.

„Cred că este cea mai urâtă noapte a mea ca profesionist. Niciodată nu am avut senzaţia asta de rău. Nici nu ştiu să explic ce simt, într-o singură săptămână am pierdut totul acasă. Nu trebuie să căutăm scuze, adversarul a fost mai bun şi merită să meargă mai departe. Acum trebuie să ne asumăm responsabilitatea şi să fim conştienţi că avem un sezon de rahat! Nu cred că e cazul să vorbim despre un final de ciclu, avem un lot tânăr, ne putem îmbunătăţi jocul”, a comentat Dani Carvajal.

În timp ce ziarele madrilene AS și Marca vorbesc despre un „dezastru istoric” şi „patru luni de doliu”, catalanii de la Mundo Dportivo și Sport au lăudat Ajaxul lui Dusan Tadic și Frenkie De Jong.

„Dezastru istoric, naufragiu regretabil! Real Madrid îşi ia adio de la coroana de regină în cel mai urât mod posibil: eşecul secolului va aduce capete căzute. Real Madrid a ieşit din Liga Campionilor în cea mai neagră seară. După mai mult de o mie de zile de dominare, Ajax a dominat din start, cu fotbal bun şi convingerea că poate trece mai departe şi obţine cea mai mare victorie europeană. Totul a mers prost, de la cartonaşul luat de Ramos în meciul tur. A fost finalul a trei luni de coşmar, un calvar pentru fani şi fotbalişti, pentru instituţia Real Madrid”, au scris jurnaliştii de la Marca, în timp ce AS, ziarul de casă al „albilor”, a notat: „Patru luni de doliu! Real Madrid închide sezonul cu o înfrângere furtunoasă în faţa lui Ajax. A fost un dezastru în toate sensurile, cu două bare şi Lucas şi Vinicius accidentaţi”.

În Catalunia a fost, însă, bucurie.

„Eşec absolut al Realului, care spune la revedere sezonului. «Albii» au fost eliminaţi din Liga Campionilor după ce au fost umiliţi de Ajax chiar pe «Bernabeu». Tadic, omul serii pentru Ajaxul condus exemplar de Frenkie de Jong, a instalat o criză adâncă la Real”, a scris Mundo Deportivo.

Cei de la Sport au fost și mai acizi: „Ajax a curăţat Liga Campionilor de un Real Madrid groaznic. «Albii» au risipit avantajul din tur în una dintre cele mai întunecate seri din istoria lui Real. Tadic a condus Ajaxul care a câştigat premiul pentru curaj şi a pus capăt sezonului pentru Real Madrid. E finalul! Real Madrid 2018-2019 a dispărut. În doar şase zile a venit un triplu eşec pentru Solari, Perez, Bale, Benzema… Un succes de necontestat al unui Ajax de clasă, care merită să meargă în sferturile de finală ale Ligii Campionilor”.

„A fost foarte aproape de perfecţiune! O victorie istorică pentru Ajax, aproape nimeni nu ar fi crezut în ea. Nici experţii, doar cei 4.000 de fani ai noştri şi echipa. Bara lui Varane urmată de golul nostru a reprezentat un scenariu ideal, apoi ne-am aplicat planul în care ne-am apărat bine, am făcut presing şi am reuşit să menţinem posesia şi să-i deranjăm pe rivali. Sunt foarte satisfăcut, foarte fericit pentru Ajax şi pentru fotbalul olandez. Solari m-a felicitat, mi-a spus că merităm calificarea şi că Ajax a jucat foarte bine. Când câştigi cu 4-1… ce altceva poţi face? Suntem în viaţă pe trei fronturi, e un sezon grozav pentru noi, dar premiile vin la final. Întotdeauna trebuie să setezi ştacheta mai sus, nu trebuie să ne mulţumim doar cu asta. Aş vrea să ne păstrăm jucătorii, dar în contextul fotbalului actual e o utopie”, a menționat antrenorul olandezilor Erik ten Hag.

Matthijs de Ligt, căpitanul de doar 19 ani al „lăncierilor”, a opinat: „A fost o performanţă comună. Modul în care atacanţii noştri au ajutat defensiva a fost grozav. Le-am pus probleme celor de la Bayern în faza grupelor, am eliminat deţinătorii trofeului, cine ştie cât de departe putem ajunge?”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare