Sport

LIGA 4 BRAȘOV. Se va relua campionatul sau… Ultimele informații de la AJF

 

Se știe, în acest moment, campionatul Ligii 4 brașovene de fotbal este întrerupt, din cauza pandemiei de coronavirus. Lider este Precizia Săcele, așa cum am mai relatat, cu un punct în plus în fața Coronei Brașov, echipa Municipalității. Pe ultimul loc al podiumului se află Colțea Brașov, grupare care a propus, prin vocea președintelui Ciprian Jurubescu, ca întrecerea să se încheie fie printr-un final-four, fie în sistem triunghiular între primele trei clasate. Dacă Precizia, normal, dorește „înghețarea” campionatului pentru a se pregăti de barajul promovării în Liga 3 în liniște, Corona, formația antrenată de Călin Moldovan, speră ca acesta să se reia… 

AJF a emis astăzi un comunicat de presă, dar menține suspansul în privința deznodământului, așa cum veți vedea în rândurile de mai jos: 

„În această perioadă, AJF Brașov parcurge etapele necesare pregătirii reluării competițiilor județene, și anume:

– din totalul de 47 de cluburi participante la competițiile județene, au răspuns 46 întrebărilor din chestionar .

– după primirea chestionarului am procedat la centralizarea informațiilor obținute.

Vă redăm cele mai importante concluzii:

– 85% dintre cluburi/asociații sportive doresc reluarea competițiilor după un sistem ales din mai multe variante propuse

– majoritatea cluburilor întâmpină mari dificultăți în finanțarea activităților sportive și administrative

– 98% dintre cluburi sportive/asociații sportive se vor înscrie în ediția viitoare a campionatului Ligii a 4-a și Ligii a 5-a

– autoritățile locale NU au impus decizii sau restricții care să împiedice reluarea competițiilor

– bineînțeles că majoritatea cluburilor nu pot respecta actualul protocol medical impus prin Ordinul Ministerului Tineretului si Sportului și Ministerului Sănătății nr.506/806/ 13.05.2020.

În continuare, asociația va convoca, în condițiile impuse de măsurile de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid- 19, reprezentanții fiecărui eșalon competițional pentru a le prezenta detaliile/amănuntele legate de începerea competițiilor.

Toate demersurile noastre vor depinde foarte mult de deciziile Ministerului Tineretului si Sportului și Ministerului Sănătății privind condițiile care vor trebui respectate de fiecare club pentru organizarea jocurilor.

Drept urmare, hotărârea finală se va lua după data de 1.06.2020, când, probabil, vom cunoaște procedurile stabilite de MTS și MS în legătură cu reluarea competițiilor”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button