Sport

Let the Games Begin. Au fost declarate deschise Jocurile Olimpice de la Rio 2016. De astăzi sportivii vor începe lupta pentru medalii

 

La ora României 5.27, președintele Braziliei, Michel Temer, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Rio. Imediat, pe Maracana, locul unde a avut loc festivitatea de deschidere a apărut steagul olimpic, iar după alte câteva minute, „Guga” Kuerten, fostul mare tenismen și unul dintre cei mai iubiți sportivi brazilieni, a adus pe Maracana flacăra olimpică. Până la urmă, nici „Guga” și nici Pele nu au aprins flacăra la această ediție a Jocurilor Olimpice, onoarea revenindu-i lui Vanderlei de Lima, medaliat cu bronz la Atena 2004, în proba de maraton.

Înainte de acest moment culminant al show-ului, în jurul orei 4.25, în arenă a intrat delegația României, cu gimnasta Cătălina Ponor în frunte. De la defilare au lipsit sportivi importanți, fetele de la spadă sau componentele echipei naționale de handbal feminin, care vor intra în concurs încă de astăzi. Defilarea delegaţiilor s-a încheiat cu Echipa Refugiaţilor şi cu ţara gazdă, Brazilia, a doua din punct de vedere numeric.

În discursul său, Thomas Bach, preşedintele CIO, a spus printre altele: „Trăim clipe de criză, de nesiguranţă. Răspunsul nostru sunt cei mai buni 10.000 de sportivi din lume, concurând dar mai ales trăind împreună în Satul Olimpic, în pace şi unitate”.

Totodată, Bach a fost aplaudat în momentul în care s-a adresat echipei refugiaţilor: „Transmiteţi un mesaj de speranţă pentru milioane de refugiaţi de pe glob care au fost nevoiţi să-şi părăsească casele din cauza violenţelor, din cauza foametei. Spiritul vostru aduce multă speranţă. Vă urăm bine aţi venit în această lume olimpică”.

Festivitatea de deschidere s-a încheiat cu focuri de artificii, iar de astăzi sportivii vor începe lupta pentru medalii.

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button