Sport

La 11 ani, un șahist brașovean a devenit cel mai tânăr candidat de maestru din România, cu un ELO 2192 / La Baden-Baden, și-a întâlnit idolul, pe Magnus Carlsen

La 11 ani, un șahist brașovean a devenit cel mai tânăr candid de maestru din România.

Peste 2.770 de șahiști profesioniști de toate vârstele din 54 de țări (un număr record de participanți) au luat parte la competiția internațională de șah ce a avut loc la Baden-Baden (Germania), în perioada 27 martie – 2 aprilie 2024.

Datorită sprijinului comunității brașovene, care a răspuns prompt apelului părinților lui Vladimir Sofronie, tânărul șahist în vârstă de 11 ani și-a împlinit, chiar de ziua lui de naștere (29 martie), visul de a-și întâlni idolul – pe Magnus Carlsen, considerat cel mai bun jucător de șah al tuturor timpurilor. Dar și pe actualul campion mondial, Ding Liren.

În această companie selectă, Vladimir Sofronie a avut parte de partide de un nivel extraordinar și a făcut față cu brio programului, care a fost un „maraton șahist”, de două runde pe zi a câte 4 ore/rundă (9 runde jucate în 5 zile) dovedind încă o dată că parcursul său extraordinar în șahul profesionist de abia a început.

Cum era de așteptat, cel mai bun a fost Magnus Carlsen, el câștigând ediția Grenke Chess 2024 a competiției de la Baden-Baden.

La 11 ani, un șahist brașovean a devenit cel mai tânăr candid de maestru din România

Pentru Vladimir Sofronie, obiectivul participării la această competiție a fost acela de a trece de ELO 2000 și de a obține astfel titlul internațional de candidat de maestru, prima categorie acordată de către Federația Internațională de Șah jucătorilor profesioniști seniori.

Vladimir Sofronie a luat startul în competiția de la Baden-Baden având ELO 1990. Impresionat și impulsionat de susținerea de acasă și încrederea acordată, a învins încă din prima rundă un senior în vârstă de 36 de ani și ELO 2224 din Germania, victorie ce i-a adus 32 puncte ELO, depășind, cu această victorie, bariera ELO 2000 și îndeplinind astfel criteriile de acordare a titlului de candidat de maestru.

Victoria din prima rundă a fost urmată de o remiză cu un senior în vârstă de 25 ani, ELO 2280 din Cehia. Vladimir a întâlnit, în toate rundele, doar jucători seniori cu ELO peste 2000 (3 jucători cu ELO peste 2200, 5 jucători cu ELO peste 2100 și unul cu ELO 2099), terminând cele 9 runde ale competiției cu o performanță ELO de 2192!

De acum, copil fiind, Vladimir Sofrionie a intrat în rândul jucătorilor titrați seniori, odată cu obținerea titlului de candidat de maestru.

Pe această cale, părinții lui Vladimir Sofronie le-au transmis brașovenilor că au fost emoționați de fiecare donație, sponsorizare și mesaj de susținere. De asemenea, Vladimir i-a invitat la o partidă de șah la clubul unde este legitimat – Asociația Club Sportiv Logic 64 Brașov – pe toți cei care au răspuns apelului părinților săi și au făcut posibilă deplasarea la competiție. Abia așteaptă să le arate autograful primit de la Magnus Carlson (foto, mai jos) și să le povestească despre momentele emoționante din concurs.

La 11 ani | MyTex.ro
La 11 ani, un șahist brașovean a devenit cel mai tânăr candidat de maestru din România, cu un ELO 2192 / La Baden-Baden, și-a întâlnit idolul, pe Magnus Carlsen 10


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare