Sport

Kids Tâmpa Braşov are trei echipe play-offul Ligii Elitelor

Kids Tâmpa Braşov are trei echipe play-offul Ligii Elitelor.

Penru prima dată în istoria clubului Kids Tâmpa Braşov, academia de fotbal are trei echipe calificate în play-offul Ligii Elitelor, la U15 (foto), U16 și U19. „Urşii” se vor bate la medalii în acest sezon. De asemenea, echipa de seniori a clubului este și ea pe loc de playoff la finalul turului, după trei ani în care rezultatele au fost sacrificate iar scopul a fost acela de a construi o echipă formată în mare parte din fotbaliști din propria academie sau din jucători ai Brașovului.

Președintele clubului brașovean, Adrian Zahariea, spune că are motive de bucurie, atât prin prisma rezultatelor, dar mai ales datorită faptului că atât el cât și colegii lui au avut tăria de a alege calea cea mai grea de construcție a secției de fotbal. „Atunci când ne-am așezat la masă și am pus pe hârtie ce ne dorim, părerea unanimă a fost că vrem ca la Kids Tâmpa să fie în teren copiii Brașovului, pe care noi îi creștem la academia de fotbal. În ciuda ironiilor, din cauza rezultatelor obținute la liga a treia, în ultimii trei ani, noi am mers mai departe și am avut răbdarea ca jucătorii noștri să crească. Evident că ne era mai ușor să transferăm câțiva fotbaliști și să obținem alte rezultete, dar pe termen lung nu era o strategie sănătoasă. Faptul că la liga a treia, spre exemplu, noi avem acum în teren foarte mulți fotbaliști care joacă și la tineret și care au crescut la Kids Tâmpa, și în mare parte, seniori brașoveni, arată că se poate face treabă bună și așa. Dar doar cu răbdare, pe care noi am avut-o și o avem în continuare. Suntem conștienți că doar investind în copii și juniori și în cea mai bună pepinieră a fotbalului brașovean, care este la Kids Tâmpa, vom avea continuu jucători tineri de promovat la echipa de seniori. Avem motive reale de mândrie, mai ales că performanțele noastre, la nivel de academie de fotbal, le depășesc pe cele ale juniorilor de la cluburi de liga 1, cum ar fi, spre exemplu, Sepsi OSK. În aceste condiții, bazându-ne pe rezultate, nu poate fi contestat faptul că Kids Tâmpa reprezintă cea mai bună variantă de a face performanță în fotbalul juvenil, în zona noastră georgrafică, cu atât mai mult cu cât este asigurată prezența în Liga Elitelor la toate categoriile de vârstă. Munca antrenorilor și a băieților se vede în rezultatele pe care le-au obținut. Faptul că avem trei echipe calificate în playoff ne bucură. Kids Tâmpa demonstrează că anii în care tinerii fotbaliști au făcut parte din cea mai importantă competiție dedicată tinerilor fotbaliști, și-au pus amprenta asupra evoluției lor. Nu întâmplător suntem singurul club din Brașov cu echipe la toate categoriile din Liga Elitelor. Îi felicit atât pe jucători cât și pe toți antrenorii din academie, care stau uneori, de dimineața până seara pe teren, pentru a pregăti copiii”.

Kids Tâmpa | MyTex.ro
Kids Tâmpa Braşov are trei echipe play-offul Ligii Elitelor 10

Adrian Zahariea a mai punctat că obiectivul rămâne cel stabilit la startul campionatului, și anume menținerea în liga a treia, și clasarea pe un loc cât mai bun la finalul sezonului. „În acest moment suntem în grafic cu ceea ce ne-am propus, și anume să avem un loc departe de zona retrogradării. Vom lua totul meci de meci, și vom vedea unde vom fi la final. Cum am mai spus și înainte de prima etapă, dacă la finalul campionatului vom fi pe un loc ce ne va oferi șansa de a lupta pentru promovare, normal că nu o să ne dăm la o parte, însă până acolo mai e mult de jucat, iar obiectivul nostru clar este altul și este cel declarat mai sus, și anume o clasare cât mai bună, o clasare cât mai departe de zona retrogradării”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 luni în urmă

[…] Adi Szabo a lăsat FC Braşov şi a semnat cu Kids Tâmpa. După ce New FC Braşov, creaţia nereuşită a primarului Allen Coliban, a dispărut două doar doi ani de la naştere, Adrian Szabo, cel care a fost director… Citeşte mai mult »

Back to top button