Sport

JO Rio 2016. Vladimir Putin acuză o campanie deliberată împotriva atleților ruși

 

Președintele Rusiei Vladimir Putin acuză o campanie deliberată împotriva atleților ruși, interziși la Jocurile Olimpice în urma unei decizii a federației internaționale de atletism. Președintele Rusiei crede că forurile internaționale încalcă prezumția de nevinovăție și judecă cu standarde duble cazurile de dopaj din lumea sportului.

Situaţia depăşeşte nu doar limitele legii, ci şi pe cele ale bunului simţ. Atleţii noştri au fost ţinta unei campanii deliberate care a inclus standarde duble şi un principiu al răspunderii colective, sau cum s-a mai spus, o anulare a prezumţiei de nevinovăţie, lucru incompatibil cu sportul şi în general cu justiţia şi cu dreptul elementar”, a spus președintele rus.

Cu siguranţă colegii voştri din alte ţări cu tradiţie în sport înţeleg, deşi nu o spun deschis, calitatea medaliilor va fi diferită. Fiindcă este una să câştigi o competiţie cu un rival egal, puternic, şi alta să concurezi cu cei care sunt categoric cu o clasă sub tine. O astfel de victorie are un gust total diferit”, a mai spus Vladimir Putin, care a ținut să sublinieze că JO vor fi mai puțin spectaculoase fără atleții ruși.

Rusia nu va avea atleți la JO, în urma unei decizii a Federației Internaționale menținute de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare