Sport

JO RIO 2016. Ultima rotaţie a stabilit campionul olimpic la individual compus

 

În finala de la individual compus a întrecerii masculine de gimnastică artistică de la Olimpiadă, medalia de aur a fost câştigată la capătul unui concurs plin de suspans.
Kohei Uchimura (Japonia) și-a păstrat titlul de campion olimpic, el reușind să-l depășească în clasamentul general pe ucraineanul Oleg Verniaev, abia la ultima rotație. Niponul (27 de ani) a cucerit a doua medalie de aur la Olimpiada din Brazilia, după cea obținută în concursul pe echipe.

„Simplu fapt că putem concura cu el (Uchimura – n.r.) este uimitor. Am reuşit să facem spectacol. Sunt fericit că am reuşit să-i fac faţă lui Kohei şi că am putut să-i pun probleme”, a mărturisit Verniaev, potrivit Daily Mail.  

Kohei Uchimura a fost urmat în clasamentul de ucraineanul Oleg Verniaev și de britanicul Max Whitlock.

Uchimura are acum în palmares șapte medalii olimpice, între care trei de aur, fiind primul gimnast medaliat cu aur la individual compus în două ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice, după compatriotul său Sawo Kato (1968 și 1972). 

Foto: Dail Mail


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare