Sport

JO Rio 2016. Sportivii australieni acuză că satul olimpic este „nelocuibil”. Primar: „Voi pune și un cangur”

 

Atleții din Australia acuză că satul olimpic este „nelocuibil”. Apă ce se scurgea din pereți în timp ce trăgeau apa la toalete, miros puternic de gaz și fire electrice ce ies din perete, acestea au fost condițiile găsite de sportivi în camere în care trebuiau să fie cazați, au declarat oficialii delegației australiene.

În cele din urmă, aceștia s-au cazat la hotelurile din oraș, spunând că și sportivii din Noua Zeelandă și Marea Britanie au întâmpinat aceleași probleme. Însă, oficialii britanici s-au distanțat de această controversă, menționând că problemele întâlnite nu sunt neobișnuite în cazul clădirilor noi.

Pe de altă parte, italienii și-au angajat propriii oameni care să se ocupe de renovare, notează Gazzetta dello Sport. La fel au procedat și sportivii olandezi.

Oficialii brazilieni au promis că cei peste 1.000 de angajați „vor munci 24 de ore pe zi până când problemele vor fi remediate”.

Sportivii ale căror condiții de ședere nu sunt terminate vor fi cazați în cele mai bune condiții în alte clădiri”, au precizat organizatorii JO.

O reacție mai puțin obișnuită a venit din partea primarului din Rio, Eduardo Paes. Acesta a spus că reaparațiile vor fi făcute și că „voi pune un cangur în fața clădirilor ocupate de ei, ca să sară, și ei să se simtă ca acasă”.

Până la deschiderea JO, pe 5 august, majoritatea din cei 10.000 de sportivi care sunt așteptați la Rio vor fi găzduiți în cele 31 de clădiri.

FOTO: Gulliver/ GettyImages


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare