Sport

JO Rio 2016. Andreea Chițu a încheiat concursul în lacrimi. „Eu nu le învăţ pe fetele mele să fie curve pe saltea”

 

Judoka Andreea Chițu, una dintre favoritele la titlul olimpic al categoriei -52 kg, nu a putut să se apropie de podium. Românca a pierdut în sferuri, în fața italiencei Odette Giuffrida. Intrată în recalificări, Chițu a cedat în fața braziliencei Erika Miranda. Românca a avut lupta în mână, dar a fost suprinsă cu 28 de secunde înainte de final, când adversara a reuşit ippon-ul. În acel moment, Chiţu avea un waza-ari și se îndrepta spre victorie.

Cu ochii în lacrimi, reprezentanta noastră a declarat: „Parcă nu sunt făcută pentru podiumul olimpic. Am pierdut în ultima secundă, acum pierd când mai erau 30 de secunde. La Londra eram mai neexeperimentată, dar acum consider că sunt mai stăpână pe mine. Deşi s-a văzut că nu am fost. După meciul cu Giuffrida m-am motivat spunând că a fost doar o înfrângere şi că mai am şansă la medalia de bronz. Eu nu păcălesc lupta, sunt genul de luptătoare, nu am răbdare. Asta sunt eu. Nu ştiu ce voi face în continuare”.

La rândul său, antrenorul Florin Bercean a comentat: „Voi nu vă daţi seama ce trăiri sunt acolo, lângă saltea, poţi să mori de inimă. Uitaţi-vă, acum eşti pe piedestal şi în secunda următoare eşti jos. Chiţu este capabilă să lupte cu 20 dintre sportivele care sunt aici la Jocurile Olimpice, una după alta, şi să câştige. Aşa este de pregătită. Din păcate, a greşit şi a pierdut. Eu nu le învăţ pe fetele mele să fie curve pe saltea, să păcălească lupta şi să câştige cu orice preţ. Chiţu este tânără, are 28 de ani, poate să se pregtească în continuare şi să mai participe la o ediţie a Jocurilor Olimpice”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare