Sport

Ivan Patzaichin s-a stins din viață! UPDATE. COSR, mesaj emoționant…

 

UPDATE. Iată și mesajul transmis de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), după ce Ivan Patzaichin s-a ridicat la ceruri: 

„Ivan Patzaichin e o legendă nemuritoare a sportului românesc și mondial. Pentru noi, Ivan e Campionul dintre Oameni si Omul dintre Campioni. Ivan a fost un CampiOm, o poveste fără sfârșit a sportului românesc.
 
E datoria noastră să îi păstrăm vie memoria, să le spunem celor care vor veni să practice sport că totul e posibil atunci când te dăruiești, te pregătești și crezi în tine. Că poți vâsli cu inima atunci când pagaea se rupe, că trebuie să dai înainte să primești și că nu e nimic mai înălțător decât să îi ajuți pe alții să ajungă campioni. Aceasta este povestea lui Ivan, plecat din Deltă, de la Mila 23, să devină campion. Și a reușit.
 
Rămas bun, Ivan! Pentru noi ești nemuritor!”.
………………………………………………………………………………………………….

Unul dintre cei mai glorioși sportivi ai României, Ivan Patzaichin, a decedat la vârsta de 71 de ani.

De 3 luni, el era internat la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă (cancer). Starea lui s-a agravat în ultima perioadă, iar astăzi inima lui a încetat să mai bată. 

Ivan Patzaichin este cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară la kaiac-canoe, unde a câștigat medalii la edițiile din 1968, 1972, 1980 și 1984.

Canoistul a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua Romaniei” în grad de Cavaler în 2019.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare