Sport

„Isprăvile” lui Tamaș la Petrolul

„Isprăvile” lui Tamaș la Petrolul

Gabi Tamaș și-a încheiat „aventura” la Petrolul Ploiești mai devreme decât s-a așteptat. Veteranului fotbalist brașovean i-a fost reziliat contractul. El a fost înregistrat de antrenorul Nicolae Constantin într-o convorbire telefonică, adresându-le suporterilor „vorbe grele”. Antrenorul a fost cel ce le-a transmis înregistrarea fanilor. Ulterior, aceasta a ajuns în presă.

Jurnalistul prahovean Iulian Anghel a prezentat pe un grup al susținătorilor „lupilor galbeni” câteva episoade în care Gabi Tamaș a „sărit calul”. Potrivit Gazetei Sporturilor, acestea sunt:

S-a „îmbătat tun” în Turcia

„În prima săptămână la Petrolul, în cantonamentul din Turcia, Gabi s-a îmbătat tun și-a arătat fața nedorită. L-a luat de o aripă pe Mario Bratu, pe care nici nu știa cum îl cheamă, și l-a aruncat de la masa de rummy. Căuta să-l bată pe Cătălin Grigore, antrenorul cu portarii, văzându-l mai solid. Toată lumea a închis ochii”.

Cât a câștigat după ce a împrumutat clubul

„Pentru că clubul n-a avut bani, Tamaș și-a adus un prieten care să-l împrumute. 100.000 de euro, din care 5.000 au fost comisionul lui și alți 18.000 plata a două salarii tot ale lui. Deci, cei 100.000 au fost de fapt 77.000 pentru Petrolul. Apropo de cum a salvat el clubul”.

Prima încercare de plecare

„La 1 septembrie, după ce Petrolul a învins Chindia cu 3-2, într-un meci dramatic, Tamaș anunță că vrea să plece. Fără nici un motiv palpabil, el era cu banii la zi, dar pe filieră intrase FC Argeș care-i gâdilase orgoliul. E ca atunci când îți dă mesaj una de 20 de ani și îți spune că vrea să-și petreacă tot anul cu tine în Maldive, iar tu entuziasmat spui «Daaaaa, uitând că ești însurat». S-a pus batista pe țambal”.

Ce a pus capac

„Săptămânal, Gabi obișnuia să bea un șpriț în plus, de regulă lunea, marțea sau miercurea. Acum a convocat toată echipa la o masă. N-au venit decât șapte fotbaliști, la baza lui Daniel Chiriță. După un pahar, două, trei, cinci, șapte, omul s-a pus pe telefoane, ca să rezolve problemele clubului. Costel Lazăr (n.r. – președintele clubului) nu i-a răspuns, Claudiu Tudor (n.r. – directorul sportiv) nu i-a răspuns, Nae Constantin a răspuns, la zece seara. Era pentru prima dată când îl suna Tamaș și a crezut că era ceva foarte important. De față cu ceilalți colegi, fundașul s-a apucat să dea în stânga și-n dreapta, de la tactică, la strategia clubului, la conducere, fani, suporteri i-a organizat pe toți. Sesizând că e băut, antrenorul a încercat să-l calmeze, fără mare succes, dar i-a oferit o zi liberă să se liniștească. Trebuie menționat că, de câte ori se îmbăta, Tamaș obișnuia să-l sune pe Costel Lazăr, să-l ia la înjurături și să-i spună că el pleacă a doua zi de la echipă. Indiferent cât de hulit e Lazăr, nu-i normal să-ți suni președintele și să-i urezi de familie”.

„Isprăvile” lui Tamaș la Petrolul

Gabi Tamaș ar fi anunțat că dă în judecată clubul Petrolul Ploiești, pentru că a fost înregistrat fără să știe, iar parte din convorbire a ajuns în mass-media.

În ciuda problemelor cu alcoolul, Gabi Tamaș are câteva oferte de a-și continua activitatea în Superligă. FC Rapid București este cea mai importantă grupare care-l dorește. Brașoveanul a mai fost la giuleșteni, la începuturrile carierei, trimis fiind de antrenorul Paul Enache, de la Tractorul Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button